Zlín si poradil s béčkem Sparty

Zlín si poradil s béčkem Sparty

Fotbal

V 11. kole Chance Národní Ligy přehrál Zlín sparťanské béčko 2:0 a nadále drží první místo o tři body před Chrudimí, která zvítězila v Líšni. Sparta zůstává venku bez vítězství.

Od prvního kola, kdy Zlín remizoval v Líšni, neztratili Ševci ani bod. První velká šance utkání na sebe nenechala čekat, už v druhé minutě ji měl Vukadin Vukadinovič, jeho pokus však letěl těsně nad břevno Surovčíkovy branky. V první desetiminutovce se kopal i pokutový kop ve prospěch domácích, když Okeké nešťastně fauloval. A byl to právě Vukadinovič, který míč poslal přesně k levé tyčce a dostal domácí do vedení. Jednalo se o jeho čtvrtý gól v sezoně, všechny dal zatím z penalt. Zlín i nadále tlačil, ovšem Surovčík béčko Sparty držel. Střelec první branky se ocitl v samotném úniku, ale netrefil zařízení, když ho stíhali dva obránci Pražanů. Do dvoubrankového vedení se Ševci dostali po standardní situaci, kterou zakončil hlavičkou zkušený Tomáš Poznar. Do šaten se tak šlo za stavu 2:0 pro domácí klub.

Druhých pětačtyřicet minut se neslo v poklidnějším tempu, ale Pražané vytouženou kontaktní branku vsítit nedokázali. Navíc hostům nepomohla červená karta, kterou obdržel slovenský obránce Jakub Uhřinčať, když zatáhl za záchranou brzdu poté, co si dostatečně nepohlídal prchajícího Davida Tkáče. V deseti hráčích se na víc nezmohli a Zlín udržel s poklidem domácí vítězství nad béčkem Sparty 2:0 a stále je v tabulce na první příčce.
Vukadin Vukadinovič měl v zápase gól a asistenci „Odehráli jsme opravdu dobrý první poločas. Mrzí mě zahozená šance, když jsem šel sám na bránu, ale aspoň jsem si spravil chuť asistencí. Rozhodl brzký gól z penalty a druhý poločas jsme odehráli v klidu, možná až profesorsky.“
Brankář béčka pražské Sparty Jakub Surovčík byl po utkání zklamaný. „Zlín je nebezpečný ze standardek a my jim v první půli dávali spoustu možností, aby je zahrávali a nakonec z toho padl druhý gól. Střídající hráči v druhé půli naši hru oživili, ale Zlín má spoustu zkušeností a vše si pohlídal.“
FC Zlín - AC Sparta Praha B 2:0 (11. Vukadinovič (pen.), 35. Poznar)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)