Viktoria Žižkov přestřílela Zbrojovku Brno

Viktoria Žižkov přestřílela Zbrojovku Brno

Fotbal

Žižkovští fotbalisté i díky dvěma přesným trefám Tomáše Necida porazili brněnskou Zbrojovku 4:2. Necid je s jedenácti brankami nejlepším střelcem Chance Národní Ligy. Za hosty se dvakrát trefil Roman Potočný.

Ve 13. kole Chance Národní Ligy přivítal Žižkov trápící se Zbrojovku. Pražané se před utkáním nacházeli na solidní šesté pozici, naopak Brno s deseti body se dělilo s rezervou Baníku Ostrava o poslední dvě příčky. Hosté naposledy v lize vyhráli 10. srpna, od té doby třikrát remizovali nebo prohráli. Brno i v dalších zápasech čekají pražské kluby, nejdříve doma přivítají Slavii B a na konci měsíce odehrají třetí kolo MOL Cupu se Spartou na Letné.

První, kdo se v zápase radoval ze vstřelené branky byli právě hosté z Brna. Na konci rychlé brejkové akce stál Roman Potočný, který vyslal prudkou střelu do horní části branky gólmana Martina Melichara. Bleskurychlou odpověď Žižkova přichystal nejlepší střelec Chance Národní Ligy a bývalý reprezentant, Tomáš Necid, svým desátým gólem v ročníku srovnal ze samostatného úniku. Otočit stav utkání dokázali domácí znovu díky Necidovi. Ten se po centru na zadní tyč nejlépe zorientoval ve skrumáži. O dvě minuty později mohli domácí vést už o dvě branky, jenže Michael Hönig z úniku trefil z těžkého úhlu tyč. Následně hru začali režírovat hosté. Švancaru ještě skvělým zákrokem vychytal Martin Melichar. Jenže Brnu se přeci jen v závěru poločasu podařilo srovnat. Z přímého kopu se fantasticky podruhé v utkání trefil Roman Potočný, mířící přímo do levého horního rohu Melicharovy branky.

Do druhé části zápasu vstoupili velmi aktivně hráči Zbrojovky a vytvořili si několik velkých šancí, jenže gól, který by je dostal do vedení se jim vstřelit nepodařilo, i kvůli skvěle chytajícímu Melicharovi. Na druhé straně zase zaváhal úplně sám před Filipem Muchou nejlepší střelec soutěže, Tomáš Necid, který mířil doprostřed brány. Viktoria se dostala do vedení po nešťastném vlastním gólu obránce Filipa Štěpánka, tečující míč nesprávným směrem po centru Richtera. Na finálních 4:2 upravil Dominik Gembický, který běžel úplně sám na branku a skvělým zakončením pokořil Muchu. Žižkov si připsal tři body a v neúplné tabulce se posunul na čtvrté místo, naopak Zbrojovka se nadále nachází na jejím spodku.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Tomáš Necid v utkání dvakrát skóroval a dohromady má na kontě už jedenáct branek. „Jsem rád že jsme vyhráli. Jsou to pro nás tři důležité body, potvrdili jsme výhru v Chrudimi z minulého kola. Mrzí mě, že jsem nedal i ten třetí gól, tu jednu šanci si vyčítám, ale body jsou důležitější. U toho jejich vlastního gólu jsem byl dobře postavený u přední tyče, ale nedotkl jsem se. Rozhodčí se mě ptal, ale já mu odpověděl že ne, takový hattrick by mě netěšil.“

Autor obou branek Zbrojovky Brna, Roman Potočný, byl po utkání smutný. „Je to pro mě obrovské zklamání. Dáme první gól a dostaneme dva, pak srovnáme před koncem poločasu, ale stejně prohrajeme. Takhle to prostě nejde. Jsem z toho na prášky. Necka hrál výborně, přeji mu to, ale ne, když hraje proti nám.“

FK Viktoria Žižkov - FC Zbrojovka Brno 4:2 (20. a 30. Necid, 73. Štěpánek (vl.), 85. Gembický - 17. a 42. Potočný)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)