Plážoví volejbalisté na Elite 16 v Brazílii skončili v TOP 12

Plážoví volejbalisté na Elite 16 v Brazílii skončili v TOP 12

Plážový volejbal

Jakub Šépka a Jiří Sedlák zůstali v brazilském João Pessoa na prestižním turnaji v plážovém volejbale Elite 16 před branami čtvrtfinále. V takzvaném Round of 12 prohráli 0:2 na sety s lotyšským duem Plavins a Fokerots.

V základní skupině naši plážoví volejbalisté nejdříve nastoupili proti domácí dvojici Arthur a Adrielson. Po vyrovnané hře na ně však nakonec nestačili a prohráli 0:2 s výsledky jednotlivých setů v jejich neprospěch 15:21 a 18:21. Druhý zápas na turnaji, to bylo měření sil s aktuálními olympijskými šampiony z Paříže, Švédy Davidem Åhmanem a Jonatanem Hellvigem. Znovu z toho byla porážka 0:2, s prvním setem 12:21, a druhým vyrovnanějším 17:21.

Šépka se Sedlákem tak museli v posledním třetím utkání zvítězit, aby se dostali do tzv. Round of 12, přímého boje osmi párů o účast ve čtvrtfinále. A to se jim podařilo. Argentince Amieva a Buenoa přejeli jednoznačně 2:0, konkrétně 21:16 a 21:12. A tak se následně utkali s lotyšským duem Martins Plavins a Kristian Fokerots. Napínavou bitvu ale Šépka se Sedlákem nezvládli a prohráli 0:2. Na turnaji Elite 16 proto skončili před branami čtvrtfinále. Přitom k postupu chybělo opravdu málo, zápas byl velmi vyrovnaný, sety 17:21 a 18:21.

Turnaj nakonec ovládli Norové Anders Mol a Christian Sørum, kteří ve finále zvítězili nad dvojicí z Kataru, Cherif a Ahmed, ačkoliv v prvním setu prohráli 25:27. Utkání ovšem poslali do tiebreaku, v němž norští plážoví volejbalisti vyhráli 19:17. Švédové Åhman s Hellvigem brali bronzové medaile.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)