Florbalistky Ostravy nadělily Brnu pět branek

Florbalistky Ostravy nadělily Brnu pět branek

Florbal

V šestém kole ČEZ extraligy žen přehrála florbalová Ostrava Bulldogs Brno 5:0. Po připsání tří bodů se tak Ostravanky dělí o první místo v tabulce s Tatranem Střešovice. Zároveň domácí tým zaznamenal už čtyři výhry v řadě. Dva góly vsítila Paulína Hudáková. Brno doplatilo na to, že v zápase nevyužilo řadu šancí.

Ostravské florbalistky odehrály v dosavadním ročníku ženské florbalové extraligy pět utkání, všechna na domácí půdě a za čtyři výhry, jednu v prodloužení, jim patřilo třetí místo. V šestém domácím duelu v řadě přivítaly Bulldogs Brno. Brňanky měly za sebou jen tři zápasy a dvě výhry a průběžnou šestou příčku.

Do vedení poslala domácí tým před polovinou první periody svou třetí trefou v sezoně Paulína Hudáková. Ta překonala tvrdou střelou z dálky devatenáctiletou brankářku Buldoček, Moniku Šolleovou. Srovnání měla na florbalce brněnská Veronika Stuchlíková, jenže trefila jen levou spojnici brankové konstrukce gólmanky Elišky Drbalové. Jinak se první dvacetiminutovka odehrávala v opatrném stylu hry.
Ostravské florbalistky v druhé části zápasu nevyužily dvouminutovou přesilovou hru, ve které si vytvořily tři poměrně slušné šance, ale navýšit vedení nedokázaly. To se podařilo až po jejím konci, kdy pokus Martyny Gradzké doputoval za záda Šolleové po teči levé ruky jedné z bránících hráček. Buldočky po dvou obdržených brankách zvýšily tempo a začaly si vytvářet příležitosti. Dokonce si vynutily přesilovku, kterou v aktuálním ročníku nevyužily ani jednu, což se nestalo ani nyní. Naopak, ve vlastním oslabení poslala Ostravu do vedení 3:0 Kristýna Gajdečková. Ta využila perfektní průnikové přihrávky od brankářky Drbalové.
S velkou snahou ještě zdramatizovat toto utkání nastoupily florbalistky Brna do poslední třetiny. Jenže Paulína Hudáková vyslala další ránu do vazu soupeřek, když se z velké dálky trefila přesně a připsala si druhou branku v zápase. Na závěrečných 5:0 skóre završila Aneta Feiková, a sice do prázdné branky Brna, jelikož jeho hráčky zkoušely hru bez brankářky. Domácí se po přičtení tří bodů za vítězství posouvají na prozatímní dělené první místo s Tatranem Střešovice.

Ostravská Paulína Hudáková dala v utkání dvě branky, zároveň i tu první, vítěznou. „Pokud se mi podaří vystřelit, kam chci, tak je to skvělé. Hlavně že to pomůže týmu. Věděly jsme, že jsme do té první třetiny nenastoupily úplně nejlépe, ale pak jsme si to urovnaly v šatně a začaly jsme hrát ještě víc aktivně. Je pěkné hrát doma, ale na druhou stranu, vybraly jsme si cesty na jiné stadiony na to nejchladnější období.“

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Bulldogs Brno 5:0 (8. a 45. Hudáková, 28. Gradzká, 37. Gajdečková, 58. Feiková)


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)