Kuchta prvním gólem v dánské lize neodvrátil porážku Midtjyllandu

Kuchta prvním gólem v dánské lize neodvrátil porážku Midtjyllandu

Fotbal

SPORTY TV odstartovala o víkendu vysílaní nejvyšší fotbalové dánské soutěže s názvem Superliga. Jan Kuchta se poprvé prosadil v novém působišti, ovšem i tak jeho tým prohrál s Sonderjyske.

Český reprezentační útočník a zároveň dvojnásobný vítěz české nejvyšší ligy s pražskou Spartou, Jan Kuchta, se poprvé prosadil v ligovém utkání dánské nejvyšší soutěže, konkrétně v šestém zápase. Po centru na penaltový puntík mířil přesně do pravého spodního rohu soupeřovy branky a snižoval tak na 1:2. Ovšem jeho Midtjylland nakonec na před utkáním předposlední tým soutěže Sonderjyske nestačil a prohrál 2:3. Kuchtův spoluhráč a krajan, obránce Adam Gabriel nebyl v utkání ani na lavičce. Kdyby Midtjylland zvítězil, mohl se osamostatnit na prvním místě tabulky, takhle se po porážce o něj s 24 body dělí s Kodaní.

A právě zápas Kodaně jste mohli vidět jako první zápas na obrazovkách SPORTY TV už v pátek. Poradila si s Vejle 3:1, čili týmem, který má z dvanácti utkání pouhý bod. Pod vítězství se dvěma brankami podepsal švédský záložník Viktor Claesson. Jeden gól a jednu asistenci si připsal mladý Brazilec Robert.

V příštím týdnu se můžete těšit na další dvě utkání z Dánska, a to během jednoho dne. V neděli, nejdříve od 11:55 přivítá šesté Brondby tým Kodaně. A v 18:20 se Kuchtův Midtjylland utká s třetím Aarhusem.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)