Žižkov nasázel Chrudimi pět gólů

Žižkov nasázel Chrudimi pět gólů

Fotbal

Dosavadní lídr fotbalové Chance Národní Ligy nestačil ve 12. kole na Žižkov a prohrál vysoko 1:5. Chrudimští tak přišli i o domácí neporazitelnost. Dvěma góly se blýsknul útočník Pražanů Jiří Sodoma.

V úvodu zápasu se do velké šance dostal útočník Žižkova Václav Prošek. Zkoušel tvrdou střelu k pravé tyči, jenže jeho pokus včas zastavil chrudimský brankář Jáchym Šerák. Ten udržel čisté konto v předchozích čtyřech duelech a zároveň byl vyhlášen hráčem měsíce Chance Národní Ligy, jelikož Chrudim zatím inkasovala jen pětkrát. Šerák se vyznamenal i proti pokusu Jiřího Sodomy, který střílel ze vzdálenosti adekvátní pokutovému kopu, ale jeho pokus fantastickým zákrokem zastavil. Při reparátu už to Sodoma udělal na jedničku. Vyskočil si na centr Proška a hlavou zamířil přesně do pravého spodního rohu branky, aby tak poslal hosty ze Žižkova do vedení. Zároveň prolomil Šerákovu neprůstřelnost. Domácí srovnali před koncem první půle, kdy David Bauer vystřelil a po teči bránícího hráče se jeho pokus dostal za záda gólmana Žižkova, Martina Melichara.

Na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky prchal sám na branku Václav Prošek, který se nemýlil a svou první brankou v ročníku vrátil pražskému klubu vedení. Srovnat mohl nejlepší střelec domácích a druhý nejlepší kanonýr v lize, David Látal, technickou střelou levačkou ovšem trefil jen břevno Melicharovy branky. A tak to byli znovu hosté, kteří se prosadili a vedli už 3:1. Antonín Vaníček zakončil šajtlí rychlý brejk Pražanů, poté, co dostal krásnou průnikovou přihrávku od Sixty. Podruhé v utkání se následně trefil Sodoma, když z úniku nekompromisně zakončil. V nastavení na konečných 5:1 upravil nejlepší střelec Chance Národní Ligy, Tomáš Necid. Na devátou branku v ročníku mu stačilo jen šedesát sekund. Pražané tak vezou tři body za vysokou výhru z hřiště klubu, nacházejícího se zatím stále ještě je na první příčce tabulky, o kterou se dělí se Zlínem, jenž však má o dva zápasy méně. Žižkov se v neúplné tabulce posunul na třetí místo.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Jiří Sodoma byl hvězdou zápasu. Dvěma góly dirigoval výhru Žižkova. „Věděli jsme, že Chrudim je silná na balónu a zároveň dlouho nedostala gól. Chtěli jsme hrát ze zavřené obrany, protože máme v klubu hráče, kteří jsou skvělí na protiútoky, z nichž jsme je také trestali.“

Brankář Chrudimi Jáchym Šerák přišel o čtyřzápasovou neprůstřelnost, a to rovnou pěti inkasovanými brankami. „Musíme dát hlavu nahoru a nezhroutit se z této porážky. Měli bychom ji co nejrychleji hodit za hlavu a soustředit se na další zápasy.“

MFK Chrudim - FK Viktoria Žižkov 1:5 (38. Bauer - 24. a 71. Sodoma, 52. Prošek, 63. Vaníček, 90+2. Necid)


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)