Volleyball World Beach Pro Tour Elite16 na SPORTY TV!

Volleyball World Beach Pro Tour Elite16 na SPORTY TV!

Plážový volejbal

Na celosvětově známou akci v plážovém volejbale se můžete těšit už od čtvrtka na SPORTY TV, kdy Vám nabídneme zápasy ve skupině. V pátek to budou první utkání play-off, v sobotu čtvrtfinálová utkání a v neděli semifinálové bitvy, souboje o třetí místo a samozřejmě finále, a to jak žen, tak mužů.

Turnaje, který se koná v portugalském Espinho, se zúčastní spousta zvučných volejbalových jmen. Co se týče mužů, tam se můžete těšit i na české zastoupení. Konkrétně jde o Ondřeje Perušiče a Davida Schweinera. Ti získali v roce 2022 stříbro z mistrovství Evropy a v roce 2023 se dokonce stali mistry světa. Velkými konkurenty pro české plážové volejbalisty bude švédská dvojice David Ahman a Jonatan Hellvig, šampioni Evropy z roku 2023, když ve finále přehráli právě české hráče.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

K vidění budou i bronzoví medailisté z olympijských her v Tokiu, katarští plážoví volejbalisti Cherif a Ahmed. Turnaje se zúčastní i Ital Paolo Nicolai, který na olympiádě v Rio de Janeiro bral stříbrnou medaili. Ve dvojici s ním bude nastupovat krajan Samuele Cottafava.

V ženské části turnaje se představí česká dvojice Kylie Neuschaeferova a Markéta Svozilová. V roce 2022 se Češky staly stříbrnými medailistkami na mistrovství Evropy do 22 let. Největšími favoritkami jsou ale Brazilky Duda a Ana Patrícia, mistryně světa z roku 2022. Zá zmínku stojí i americký pár Kelly Cheng a Sara Hughes, jenž vstoupí do turnaje jako druhý nasazený.

Turnajem v Portugalsku to ovšem nekončí. Nabídneme Vám i další podniky v rámci Elite16:

Gstaad - Švýcarsko 3.-7.7.

Vídeň - Rakousko 10-14.7.

Hamburg - Německo 21.-25.8

Montreal - Kanada 28.8 - 1.9.