Brno Beach Pro: Šest českých párů postoupilo přímo do čtvrtfinále

Brno Beach Pro: Šest českých párů postoupilo přímo do čtvrtfinále

Plážový volejbal

Českým plážovým volejbalistům se první den turnaje dařilo, hned šest párů jde do sobotního čtvrtfinále, další tři si zahrají takzvaný Round of 12, který určí, kdo nastoupí například proti dvojici Ondřej Perušič a David Schweiner. Další zápasy Brno Beach Pro můžete sledovat zítra už od devíti hodin ráno na obrazovkách SPORTY TV.

Prvními postupující mezi osmičku nejlepších se z českých zástupců stala dvojice olympioniček Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová. Nejdříve přehrály své krajanky Julii Honzovičovou a Alžbětu Tomášovou 2:0. Dále pak přešly přes Estonky Kuivonen a Jurgenson rovněž bez ztráty setu.

I mistrům světa z roku 2023 se dařilo. Ondřej Perušič a David Schweiner si poradili s norským duem Ringoen a Aas taktéž 2:0, po vcelku jednoznačných setech 21:11 a 21:15. Následně přehráli Rakušany Friedla s Huberem, stejným poměrem jako Nory. První nasazený mužský tým v ikonickém areálu u Brněnské přehrady navíc testuje neobvyklé herní pojetí. Ondřeje Perušiče mohou diváci častěji sledovat při obraně na síti a ryzího blokaře Davida Schweinera zase více při defenzivní činnosti v poli.
Přímo do čtvrtfinále prošli z českých párů mezi muži také Václav Kurka a Kryštof Oliva, a Matyáš Ježek s Adamem Waberem. V ženské soutěži zase Daniely Dunárová a Mokrá, i Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou.
Round of 12 si v sobotu hned ráno zahrají Mariana Tomasová a Juli Honzovičová, Andrea Lorenzová s Magdalenou Černou, ale také Matyáš Džavoronok a Jan Dumek.
K dosavadnímu průběhu turnaje se vyjádřil i komentátor Tomáš Klement. „I my ve štábu Sporty TV včetně našich expertů jsme nadšení a příjemně překvapení z výkonů řady českých párů, které na jeden z vrcholu domácí sezony dokázaly načasovat svou formu. Při takovém vývoji turnaje bychom se dokonce mohli dočkat i nějakého výhradně českého finále."

První den hlavní soutěže nabídl program Sporty TV v živém vysílání celkem deset zápasů. O víkendu pak beachvolejbaloví příznivci zhlédnou každý týden osm dalších utkání, vesměs z centrálního kurtu. Finále turnaje žen je na pořadu v neděli od 15.30 hodin, po něm pak následuje duel o zlato v kategorii mužů.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)