FIA WEC v USA: Triumf týmů AF Corse a Heart of Racing

FIA WEC v USA: Triumf týmů AF Corse a Heart of Racing

Motorsport

Šestý podnik seriálu FIA WEC v americkém Austinu s názvem Lone Star Le Mans ovládl v kategorii Hypercar tým AF Corse s autem Ferrari. V kategorii LMGT3 byl nejrychlejší Aston Martin stáje Heart of Racing Team a přiblížili se v celkovém pořadí druhému a třetímu týmu.

Nejrychlejší sestavu Ferrari v kategorii Hypercar vytvořili především bývalí jezdci vozů formule jedna a dva. Například někdejší pilot F1 Robert Kubica, či jeho jmenovec Shwartzman, kdysi bývalý týmový kolega Micka Schumachera z F2 ve stáji Prema Racing. Ty doplnil ještě čínský závodník Yifei Ye. Náskok vítězné sestavy činil jednu a půl sekundy na druhý tým Toyota Gazoo Racing, kde zase úřadují Nyck De Vries či Kamui Kobayashi. První místo celkově však stále drží se 140 body britská stáj Hertz Team Jota, o třicet bodů právě před AF Corse.

Závod LMGT3 ovládl Heart of Racing Team. Na cílové čáře byl o více jak dvacet sekund před sestavou Manthey Purerxcing. Byla to jejich první výhra v letošní sezoně a zapojili se tak ještě do boje o celkové pódiové příčky. Jezdci, kteří si dojeli pro vítězství, byli domácí padesátník Ian James, Ital Daniel Mancinelli a Španěl Alex Riberas. Stáj Team WRT, v níž jezdí bývalý hvězdný závodník MotoGP Valentino Rossi, dojela až na čtrnácté příčce s více jak devítikolovou ztrátou. V průběžném pořadí šampionátu se však nachází na třetí příčce.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jiří Košta | Motorsport (@jirikostaf1)