Brno Beach Pro: Zlato jak pro české muže, tak i ženy

Brno Beach Pro: Zlato jak pro české muže, tak i ženy

Plážový volejbal

Celková prvenství na Brno Beach Pro 2024 vybojovali v obou kategoriích, mužské i ženské, české páry. Mezi muži se to povedlo Davidu Schweinerovi a Ondřeji Perušičovi, kteří v krásné finálové bitvě udolali krajany Matyáše Ježka a Adama Wabera až v tiebreaku. V ženské kategorii bral zlato pár Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou, bronz si odváží Barbora Hermannová a Marie-Sára Štochlová.

Souboj čistě českých párů v mužském finále zvládl ten zkušenější, tedy mistři světa z roku 2023, Ondřej Perušič a David Schweiner. Povedlo se jim to i přes první prohraný set, který na svoji stranu těsně překlopili poměrem 21:19 krajané Matyáš Ježek a Adam Waber. Druhý set už patřil Perušičovi s Schweinerem s výsledkem 21:16, čímž poslali zápas do tiebreaku, kde hrály roli jejich zkušenosti a mohli tak oslavit zlato před fantastickým brněnským publikem.

Cesta nasazených jedniček Schweinera s Perušičem do finálového duelu však nebyla tak jednoduchá, jak by se mohlo zdát. Ve čtvrtfinále se utkali s norskou dvojicí Mol a Sunde, kde prohráli první set 14:21. Druhou hru zvládli těsně 24:22 a v tiebreaku rovněž po napínavém průběhu 17:15. V boji o finále změřili síly se španělskými bratry Huertovými, které už porazili s přehledem a bez zaváhání 2:0 na sety.

To Matyáš Ježek s Adamem Waberem neprohráli při cestě do finále set ani jeden. Jelikož jak ve čtvrtfinále, tak v semifinále přehráli své soupeře 2:0. Ne vždy to ale bylo jednoznačné, zejména v semifinálovém souboji, kde vyzvali Švédy Hölting Nilssona a Anderssona, se skóre druhého setu zastavilo na 28:26.

I českým plážovým volejbalistkám se dařilo. Zlato na krk si pověsila dvojice Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou, které ovládla finálový zápas s Brazilkami Julianou Simões a Carol Goerl 2:0. Šlo o přemožitelky olympioniček Barbory Hermannové a Marie-Sáry Štochlové v předchozím a vyrovnaném semifinálovém utkání, kdy rozhodoval až tiebreak, v němž Češky padly 14:16.

Kylie Neuschaeferová s Markétou Svozilovou musely ve čtvrtfinále taktéž podstoupit tiebreak. Proti krajankám Andree Lorenzové s Magdalenou Černou, kdy výsledek posledního setu činil 17:15. V semifinálovém klání naopak s poklidem porazily další české volejbalistky, Daniely Dunárovou a Mokrou 2:0.

V zápase o třetí místo se tak utkaly Dunárová a Mokrá právě s Hermannovou a Štochlovou. Bronz nakonec získaly druhé jmenované, jenž ovládly utkání s přehledem po setech 21:10 a 21:11.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Český Beachvolejbal (@czech_beachvolleyball)