Čeští volejbalisté vezou z mistrovství Evropy bronz!

Čeští volejbalisté vezou z mistrovství Evropy bronz!

Volejbal

Evropský šampionát volejbalistů do 20 let se letos konal v Srbsku. Českým hráčům se dařilo a dostali se až do boje o bronzové medaile, ve kterém přehráli Ukrajince a mohli slavit třetí místo.

Čeští volejbalisté do dvaceti let se na mistrovství Evropy utkali v boji o bronz s Ukrajinou, jelikož v semifinále padli s Francouzi jednoznačně 0:3. První set jim bohužel nevyšel a po dorovnání na 24:24 nakonec padli 25:27. V druhém dějství čeští mladíci přišli o šestibodové vedení, i tak tento set ovládli poměrem 25:23.

Do vedení 2:1 se Češi dostali poměrně jednoznačně, jelikož třetí díl utkání vyhráli 25:15, a ve čtvrtém setu už mohli stvrdit zisk cenného kovu. A to se povedlo, ačkoliv Ukrajinci mohutně dotahovali, ale dorovnat nedokázali. Po výsledku 25:22 si čeští mladíci mohli nechat dát zavěsit na krk bronzové medaile.
Petr Juda, vedoucí úseku mládeže volejbalu, byl s výkonu juniorů spokojen. „Pro kluky je to obrovský úspěch, myslím si, že toto je nejsilnější mládežnická reprezentace za posledních několik let. Snažíme se od těch nejmenších generaci vybírat hráče, kteří by mohli hrát nejvyšší ligu, či v reprezentaci. Zvýšili jsme počet dnů tréninků reprezentace, protože jsme se v mládeži nikam nedostali už deset let. Přáli jsme si, aby si kluci zabojovali o mistrovství světa, ale že budou hrát o bronz jsme opravdu nečekali, je to velký úspěch“.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)