Chrudim ve vypjatém utkání porazila Opavu

Chrudim ve vypjatém utkání porazila Opavu

Fotbal

V 8. kole Chance Národní Ligy se utkaly týmy z čela tabulky a byl to tvrdý boj, který nakonec vyzněl lépe pro hosty z Chrudimi. Ti v důležitém zápase zvítězili 2:1 a minimálně do neděle se posunuli na první příčku, z níž je ale může sesadit Zlín.

Třetí Opava přivítala na domácí půdě druhou Chrudim a byl to souboj o první místo v neúplné tabulce. Opavští mohli jít do vedení ve 20. minutě, kdy Matěj Helešic zkoušel překonat chrudimského brankáře Jáchyma Šeráka, ten ovšem jeho střelu vyrazil do tyčky. Nádherný zákrok předvedl Šerák i proti technické střele Jakuba Rezeka, jeho pokus vytěsnil mimo tyče konečky prstů. Mimo zmíněné akce viděli diváci spíš poklidný první poločas, se zodpovědnou obranou hrou na obou stranách.

Ve stejném herním stylu začala i druhá půle, mužstva si ale nic nedarovala zadarmo. Po čtvrt hodině se ochozy přece jen dočkaly gólové situace, avšak k nemilosti domácích fanoušků. V 60. minutě se k odraženému míči dostal Martin Toml a střelou k levé tyči poslal fotbalisty Chrudimi do vedení. Dvoubrankový náskok získali hosté tři minuty po první brance, z levého křídla se přesně trefil David Látal, který nejdříve obešel obránce a brankáři Matoušovi Babkovi nedal žádnou šanci. Snížit mohl opavský Ladislav Mužík, ten ovšem poslal míč nad břevno. Pět minut před koncem zápasu se urodila další velká příležitost domácích, jenže s Ratajem si skvěle chytající Šerák poradil. Až v nastavení se opavským hráčům podařilo vstřelit vytouženou kontaktní branku, vymyslel ji kapverdský forvard Papalelé. Ovšem srovnat už domácí tým nedokázal, a tak si Chrudim odvezla z hřiště rivala tři body za výhru 2:1.

Zkušený opavský útočník Libor Kozák tentokrát svému týmu střelecky nepomohl, i když v sezoně má na kontě již tři přesné trefy. „Dostali jsme hloupý gól ze standardky. Chrudim byla zatím nejkvalitnější soupeř. Prověřili nás a víme, že musíme začít ještě víc makat. Kontaktní branku jsme dali bohužel pozdě.“

Autor první přesné rány Chrudimi, Martin Toml byl po utkání velmi spokojený. „Věděli jsme, o co se hrálo a Opava je na domácí půdě silný tým. Dali jsme ale ve druhé půli dva důležité góly a pak jsme to ubojovali. Hodně se nám začátek sezony povedl a doufám, že na první příčce nějakou chvíli vydržíme.“

Slezský fotbalový club Opava - MFK Chrudim 1:2 (90+2. Papalelé - 60. Toml, 63. Látal)