Volejbalový Challenger Cup: Češky slaví postup do finále

Volejbalový Challenger Cup: Češky slaví postup do finále

Volejbal

České volejbalistky si v semifinálové bitvě poradily s Vietnamkami ve třech setech a ve finále se utkají s Portoričankami. Rozhodující zápas turnaje můžete sledovat v neděli od 12:15 na SPORTY TV. Těšit se na vás bude stejná sestava jako dnes a v pátek.

První set semifinálového klání byl poměrně vyrovnaný, nakonec ho však lépe zvládly naše hračky 25:19 a připsaly si proti Vietnamu první bod. Ve druhé části utkání byl průběh mnohem jednoznačnější, skvělé bloky a zodpovědná obrana zajistila výsledek druhého setu 25:14.

V posledním setu se Vietnamky snažily zápas ještě zdramatizovat, ovšem české volejbalistky si jasnou výhru sebrat nenechaly, vyrovnaný set skončil nakonec 25:19. Zvítězily tak 3:0 a dodržely nepsané pravidlo letošního Volleyball Challenger Cupu, že každé utkání zatím skončilo poměrem 3:0.
Soupeřkami českých reprezentantek ve finále bude Portoriko. To ve druhém semifinále, které se hrálo už ráno našeho času, hladce přehrálo Belgii 3:0 na sety. Vítěz finálového utkání si zajistí vstupenku do Volleyball Nations League. O bronzovou medaili se utká Belgie s Vietnamem.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)