Volejbalový Challenger Cup: Češky proti Argentině

Volejbalový Challenger Cup: Češky proti Argentině

Volejbal

České volejbalistky se v pátek od 9 hodin utkají ve čtvrtfinále ženského Challenger Cupu s Argentinkami. Zápas budete moci sledovat na SPORTY TV už od 8:45. Komentář od mikrofonu obstarají Tomáš Klement s expertkou Michaelou Doležalovou, ve studiu bude Petr Kozlíček.

Od 5. do 7. července se ve filipínské Manile koná volejbalový turnaj žen, Challenger Cup 2024. Systém je čtvrtfinále - semifinále - finále. V turnaji je osm reprezentačních týmů, které bojují o postup do prestižní Ligy národů, v němž hraje nejlepších šestnáct týmů světa. Kvalifikuje se jen vítěz turnaje.

Z Evropy do turnaje postoupili oba finalisté Zlaté evropské ligy. Češky skončily na druhém místě. Na své straně "pavouka" mají české volejbalistky mimo Argentinu také Filipíny a Vietnam, to znamená, že v případě výhry vyzvou jednoho z této dvojice. Na druhé straně se Belgie utká se Švédskem a Portoriko s Keňou.
Komentátor Tomáš Klement nabízí tento pohled na čtvrtfinále. „Češky jsou připraveny nejlepším možným způsobem. Navzdory dynamice a skokanským schopnostem soupeřek věřím našim volejbalistkám, že budou lepší v ofenzivě i v tlaku na servisu. Máme skvěle složené družstvo, a nedávné debutantky se po zkušenostech v zahraničí zapracovaly do národního tymu na jedničku. Reálné šance na postup jsou padesát na padesát, ale já tvrdím, že naše hráčky mají klidné 70procentní šanci.“