Volejbalový Challenger Cup: Češky porazily i Portoriko a ovládly celý turnaj

Volejbalový Challenger Cup: Češky porazily i Portoriko a ovládly celý turnaj

Volejbal

Napínavý finálový zápas sehrály lépe české hráčky a Portoriko udolaly 3:1. Vítězstvím v turnaji si zároveň zajistily vstupenku do prestižní Volleyball Nations League.

První set finálového duelu byl velmi vyrovnaný. Portoričanky stáhly ztrátu pěti bodů, nakonec však stejně padly. České volejbalistky získaly napínavou přetahovanou poměrem 25:23. Druhá část zápasu byla o něco jednoznačnější. Naše reprezentantky v ní zvítězily 25:20.

Ve třetím setu se Portoričankám povedlo zápas dočasně zdramatizovat. Díky skvělému příjmu, skoro až bezchybnému, zvítězily 25:18. Češky se ale nenechaly rozhodit a zápas do tiebreaku nepustily. Ve čtvrtém a zároveň posledním setu přehrály soupeřky 25:18 a mohly slavit prvenství v turnaji. V zápase o bronz zvítězily naše semifinálové soupeřky Vietnamky nad Belgií taktéž 3:1.

Komentátor Tomáš Klement popisuje nejdůležitější momenty finále. „Za klíčovou fázi utkání považuji samotný začátek, respektive první set. České volejbalistky ukázaly, že jsou stoprocentně vtaženy do zápasu, navíc nahrávačka Valková citlivou distribucí utoků brzy rozehrála všechny spoluhráčky. Tím získaly Češky patřičné sebevědomí, díky němuž přečkaly i několik těžkých momentů: šest bodu soupeřek za sebou v úvodní sadě i ztrátu třetího setu.” Zároveň shrnul působení české reprezentace na turnaji. „Náš tým byl v Challenger Cupu nejlepší a zaslouženě zvítězil. Trenér Athanasopoulos hračky připravil skvěle, a proti nebylo třeba hledat ideální sestavu až v průběhu turnaje.“



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)