Volejbalový Challenger Cup: Češky porazily Argentinu a zahrají si semifinále

Volejbalový Challenger Cup: Češky porazily Argentinu a zahrají si semifinále

Volejbal

Jednoznačnou výhrou 3:0 na sety se blýskly české volejbalistky proti Argentinkám v pátečním čtvrtfinálovém utkání Volleyball Challenger Cupu na Filipínách. V sobotu je tak čeká semifinálová bitva s Vietnamkami. Boj o finále můžete sledovat v sobotu od 12:15 na SPORTY TV. Utkáním vás provede komentátor Tomáš Klement s expertkou Michaelou Doležalovou, ve studiu bude Petr Kozlíček.

Na hladké výhře českého týmu měla velký podíl kapitánka a smečařka Michaela Mlejnková, která si připsala 14 bodů. První a třetí set byly poměrně jasné, v nich naše volejbalistky zvítězily 25:15 a 25:16. Důležitým faktorem celkem poklidné cesty k úspěchu byla i nekompromisní obranná hra. Nejvyrovnanějším setem byl ten druhý. Argentinky nás sice trápily, ale i tak padly 22:25.

Vítězství nad Jihoameričankami zajistilo českým volejbalistkám jistotu boje o medaile, a také odehrání ještě dvou zápasů. Ten první bude semifinálový proti Vietnamu o účast ve finále. Naše nadcházející soupeřky si ve čtvrtfinálové bitvě poradily s domácím mužstvem z Filipín taktéž 3:0 na sety.
Tomáš Klement, komentátor SPORTY TV, zhodnotil první utkání a předpovídá průběh semifinále. „Český tým ve čtvrtfinále ukázal svoji komplexnost, kterou jistě bude uplatňovat i v dalším průběhu turnaje. K výborné režii hry nahrávačky Valkové a dobře fungující ofenzívě se v utkání s Argentinou přidala i pečlivá obrana v poli, v čele s oběma libery, Dostálovou a Digrinovou. Věřím, že i v této herní činnosti se Češky vietnamským hráčkám vyrovnají. Svěřenkyně kouče Athanasopoulose by měly v semifinále vnutit soupeřkám svou hru, tlačit je servisem a dynamickou, razantní ofenzívou.“


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)