Volejbalistky Prostějova udolaly v tiebreaku Brno

Volejbalistky Prostějova udolaly v tiebreaku Brno

Volejbal

Brněnské Šelmy jako obhájkyně titulu vstoupily do nového ročníku volejbalové extraligy žen porážkou. Na půdě Prostějova prohrály 2:3 na sety. Velký podíl na tom měla nová posila, Nikola Kvapilová, která zapsala 37 bodů.

Volejbalistky Prostějova přivítaly v prvním zápase Extraligy žen loňské mistryně, Šelmy z Brna. Prostějov prošel před sezonou velkými změnami, přišla mj. liberecká hvězda a nejproduktivnější hráčka minulého ročníku Nikola Kvapilová, nebo bývalá volejbalistka právě Brna, Adéla Chevalierová.

První set přinesl vyrovnanou bitvu, v níž se volejbalistky tahaly o každý míč. Úspěšnější v něm nakonec byly úřadující mistryně z Brna, které zvítězily 25:19. Prostějovanky však vrátily úder a srovnaly na 1:1 po bitvě, která skončila stejným poměrem, tedy 25:19 a velkou zásluhu na tom měla v ofenzivě velmi efektivní Nikola Kvapilová.

Po třetím setu už vedly domácí volejbalistky, které ho získaly poměrem 25:22. Zápas se nerozhodl ani ve čtvrté a velice napínavé sadě. Míče létaly ze strany na stranu, až výsledková tabule ukazovala nerozhodné skóre 24:24, kdy Brňanky usilovaly o srovnání, a naopak Prostějovanky o výhru. Úspěšnější byly úřadující mistryně a zvítězily 27:25. Utkání tak musel rozhodnout tiebreak. V něm už si prostějovské volejbalistky vítězství vzít nenechaly a v souboji favoritek slavily první výhru v sezoně, po výsledku 15:10.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Nikola Kvapilová byla vyhlášena nejužitečnější hračkou utkání, když nasbírala 37 bodů. „Byl to pro nás těžký zápas. Zlepšily jsme agresivitu na útoku, a to pro nás bylo důležité. Šly jsme do toho, že tiebreak chceme vyhrát, a to byla naše hlavní motivace. Žádá se ode mě to samé, co v Liberci, proto jsem do Prostějova šla, protože chceme hrát víc kolektivní volejbal.“

Vendula Straková, hráčka Šelem, která se vrátila zpátky do české ligy po angažmá v cizině, především v zámoří, i přes porážku rozdávala úsměvy. „Moc jsem si to užila, myslím si, že se nemáme za co stydět. Byl to super boj. Chtěly jsme si to užit, a tak se hraje nejlépe. Pokud si to udržíme, tak to bude skvělé. Jdeme si pro obhajobu.“



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)