Volejbalistky Olomouce přehrály Královo Pole

Volejbalistky Olomouce přehrály Královo Pole

Volejbal

V dohrávce druhého kola volejbalové extraligy žen byla úspěšnější domácí Olomouc, která zvítězila 3:1 na sety. Devatenáct bodů zaznamenala Josefína Smolková.

Dohrávka ženské volejbalové extraligy přinesla atraktivní duel tradičních a dlouhodobě úspěšných týmů. UP Šantovka Olomouc i Královo Pole Brno navíc pro tuto sezonu vyhlásily návrat na medailové pozice, a také patřičně obměnily a posílily sestavu.

První letošní vystoupení před vlastním publikem olomouckým volejbalistkám vyšel. V úvodní sadě se i experti zvyklí na ledacos nestačili divit, protože domácí hráčky ji vyhrály patnáctibodovým rozdílem 25:10! Za tak dominantní převahou stál téměř dokonalý příjem Olomouce, od něhož se odvíjely následné a úspěšné útoky.

Ve druhém setu ale Hanačky naopak podlehly náporu soupeřek, které setřásly nervozitu a byly přesvědčivé v ofenzívě a dostatečně agresivní v obraně na síti.

Volejbalistky Olomouce ale dál držely stabilnější herní projev a prokazovaly větší sehranost a kvalitu nových posil. Ve výborném světle se ukázaly „kůlové“ hráčky čili smečařky Joséfina Smolková (19 bodů) a Diana Frankevič (18 bodů), která byla vyhlášena nejužitečnější hráčkou utkání.

Na straně Králova Pole byla jasně nejproduktivnější osmnáctibodová Nina Dreisigová. U slovenské univerzálky jsme v zápase napočítali těžko uvěřitelných 52 útoků.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Komentátor Tomáš Klement ohodnotil utkání: „Přestože jsme se v celém utkání nedočkali žádné vyrovnané, a tedy pikantní koncovky setu, rozhodně jsme pro živý přenos na Sporty TV vybrali neobyčejně atraktivní souboj. Zápas mezi Olomoucí a Královým Polem přinesl spoustu příběhů, které se samozřejmě týkaly zejména čerstvých posil obou týmů. Z nich bych rád upozornil na velkou českou premiéru v olomouckém dresu. Trojnásobná vítězka jihoamerické Champions League Heloiza Lucerda Pereira nastoupila na našich palubovkách poprvé, a tak se teprve seznamuje mimo jiné i s novým typem míčů. I proto se na hřišti tak trochu ještě hledala, ale pomohla vítěznému týmu deseti body a dosáhla dvou bodových bloků. Jsem si jistý, že nás Heloiza brzy přesvědčí o svých kvalitách a zařadí se mezi výrazné extraligové osobnosti.“


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)