Šépka a Sedlák: cestu do Brazílie jsme si krátili u Pulp Fiction

Šépka a Sedlák: cestu do Brazílie jsme si krátili u Pulp Fiction

Plážový volejbal

Češi Jakub Šépka a Jiří Sedlák se pokusí dosáhnout na co nejlepší výsledek na turnaji Elite 16 v plážovém volejbale, který se uskuteční v Brazílii, konkrétně v městě João Pessoa. Jejich počínání můžete sledovat na obrazovkách SPORTY TV. Svůj unikátní pohled na aktuální situaci a mezikontinentální cestu nabídl polař naší dvojice, Jakub Šépka.

Naši reprezentanti nastoupí v Brazílii poprvé ve čtvrtek večer, kdy se utkají s domácí dvojicí Arthur a Adrielson. V pátek pak vyzvou olympijské vítěze z Paříže, Švédy Davida Ahmana a Jonatana Hellviga. A poslední utkání odehrají s jedním týmem z kvalifikace. V případě postupu se můžete těšit i na živá vysílání z vyřazovacích bojů.

Polař českého týmu Jakub Šépka popsal přesun na turnaj následovně. "Naše cestování začalo už 5. října, kdy jsme odletěli do Říma na krátké soustředění za trenérem Andreou Tomatisem. Tam jsme čekali přes hodinu, než nám přijedou zavazadla, zřejmě ale chvíli nemohli najít celé letadlo. 10. října jsme se přesouvali do Joao Pessoa, a zase jsme čekali přes hodinu, než vzlétneme, všechno ale nakonec dopadlo dobře. Tato cesta byla už výrazně delší, proto jsme si předem stáhli kultovní film Pulp Fiction. Zbytek letu jsme strávili rozjímáním nad cenami v duty free obchodech a spánkem ve velmi nepohodlných pozicích, sedačky v letadlech jsou nám totiž často malé. Doufáme, že to nebyla nějaká předzvěst špatných zpráv směrem do turnaje.“
Dále nás plážový volejbalista popsal, jak se před startem turnaje s Jiřím Sedlákem baví. „Jsme ubytováni kousek od kurtů a máme všechno více méně na krok. Podmínky jsou asi takové, jaké si každý může představit o brazilské pláži. Je tu silný vítr a slunce nelítostně praží i ty nejopálenější. Snad si společně s úžehem odneseme i nějaká vítězství. Pozici týmové neřesti tu v Brazílii jako vždy zaujímá místní pokrm açai, jehož dávky by nám rozporoval hlavně týmový kondiční trenér.“
Na závěr popsal, jak se na turnaj těší. „Oba dva jsme si mockrát na turnaji Elite16 v hlavní soutěži nezahráli, ale je to pro nás teď skvělá příležitost. První zápas si zahrajeme proti Brazilcům, takže po Ostravě si vyměníme roli a budeme čelit místnímu publiku."
Živě vysíláme následující zápasy (časy v SEČ):
ČTVRTEK 21:00 (vstoupíme do utkaní po skončení přímého přenosu ženské futsalové reprezentace)
Jakub Šépka, Jiří Sedlák - Arthur, Adrielson (BRA)
PÁTEK 17:00
Jakub Šépka, Jiří Sedlák - David Ahman, Jonatan Hellvig (SWE)
PÁTEK 23:00
Jakub Šépka, Jiří Sedlák - tým z kvalifikace
… V případě postupu do play off i další zápasy CZE
NEDĚLE 22:00
Finále turnaje mužů
Dále pak v příštím týdnu odvysíláme ze záznamu pět zápasů play off.