Ostravské volejbalistky končí ve Volleyball Challenge Cupu

Ostravské volejbalistky končí ve Volleyball Challenge Cupu

Volejbal

Ženská volejbalová "Ostrava" nestačila v odvetě tzv. Vyzývacího poháru na rumunské Targoviste a v turnaji končí po prvním kole. Ve druhém zápase padly Ostravanky 1:3 na sety, stejně jako v první utkání v Rumunsku. Targoviste teď ve druhém kole vyzve další český celek, Olymp Praha.

S ohledem na výsledek prvního utkání v Rumunsku musely ostravské ženy zvítězit minimálně stejným poměrem, aby došlo na extra set, který by rozhodl o postupujícím do druhého kola Volleyball Challenge Cupu.

A opravdu, do zápasu lépe vstoupily hráčky z Ostravy, které první set urvaly po dlouhé přetahované 28:26. Stalo se tak zejména díky fantastickému bloku Elen Jedličkové, mimo jiné nejlepší blokařky domácích, kteří tak odvrátili i setbol. Ve druhém dějství ale Rumunky vrátily úder poměrně jasným výsledkem 25:13 a srovnaly stav utkání.
Ostravanky se předčasně nevzdávaly, jenže po urputné bitvě nakonec ve třetím setu prohrály 22:25 a definitivně přišly o šance na postup. Hračky Targoviste tak mohly slavit, ale ještě se zápas musel dohrát. Domácí volejbalistky i přes nyní jasný výsledek dvojutkání nehodily flintu do žita a Rumunky ještě potrápily, ikdyž nakonec na ně opět nestačily 20:25 a 1:3 na sety. Porážce nezabránila ani svými sedmnácti body Andrea Štrbová. Rumunky si v další fázi soutěže zahrají proti jinému českému klubu, Olympu Praha.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)