Buldoci z Brna prohráli s florbalisty Pardubic

Buldoci z Brna prohráli s florbalisty Pardubic

Florbal

Pardubičtí florbalisté zvítězili v pátém kole Livesport Superligy nad Brnem 3:1. Většinu branek nabídla první třetina. Výsledek stvrzující třetí gól dal v poslední periodě Adam Štyler. Buldoci tak stále čekají na první body v sezoně.

Po dvou venkovních porážkách vyzvali Bulldogs Brno na své palubovce Pardubice. Ti už měli v aktuálním ročníku za sebou čtyři utkání Livesport Superligy, v nichž nasbírali sedm bodů. Dokázali porazit Chodov a Karlovy Vary, naopak s Libercem padli v prodloužení a v posledním utkání s Bohemians vysoko 2:9.

Od úvodního buly se hrálo ve vysokém tempu. Před polovinou první třetiny se prosadil střelou „z první“ pardubický Martin Obuškevič, který využil pobídky Filipa Neklana. Domácí před nebezpečnými pokusy Pardubic několikrát podržel brankář Martin Koudelka. Srovnat dokázalo Brno těsně před koncem první dvacetiminutovky. Pod jeho levou rukou překonal gólmana Oskara Blahu dvacetiletý útočník Petr Vaverčák. Hosté si však vedení vzali vzápětí nazpět. Tomáš Čáslava se nejrychleji dostal k odraženému míčku a bekhendem se nemýlil.
Ve druhé periodě se domácí Kučera objevil úplně sám před Blahou, se kterým však v souboji jeden na jednoho neuspěl. A protože oba brankáři se blýskli několika skvělými zákroky, skóre se dlouho neměnilo. Na začátku poslední dvacetiminutovky zachránila Blahu tyčka. Následně Buldoci ještě zvýšili tlak a byla vidět obrovská snaha, znovu srovnat stav, ale v zakončení postrádali efektivitu. Takže to byli Black Angels, kteří se v 57. minutě dostali do dvougólového vedení. Zpoza branky se prosadil Adam Štyler, když míček do prostoru ohraničeného brankovou konstrukcí poslal podobným stylem, jako Daniel Voženílek v šestém semifinále hokejové extraligy proti pražské Spartě. Brno tak na domácí půdě podlehlo Pardubicím 1:3 a dále marně čekají na jakýkoliv bodový zisk.

Brněnský David Zemánek promluvil o neefektivitě svého týmu v zakončení „První zápas proti Tatranu, to bylo úplně jiné utkání. Teď jsme s Pardubicemi drželi tempo. Jenže jsme nedokázali vstřelit více branek. Nedařilo se nám úplně přecházet do útoku. Když už jsme se tam dostali, tak jsme neproměňovali šance.“

Brankář Pardubic Oskar Blaha předvedl v utkání spoustu skvělých zákroku, kterými opakovaně podržel Černé anděly. „Dobrý týmový výkon, po florbalové stránce to ale trochu pokulhávalo. Dali jsme nicméně šťastný třetí gól. Myslím si, že máme herně na lepší florbal, než jsme dnes předvedli. Měl jsem štěstí, něco jsem chytil, ale pak mě také něco jen trefilo.“

Bulldogs Brno - BA SOKOLI Pardubice 1:3 (18. Vaverčák - 7. Obuškevič, 19. Čáslava, 57. Štyler)


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)