Florbalové Karlovy Vary vyhrály poprvé v sezoně

Florbalové Karlovy Vary vyhrály poprvé v sezoně

Florbal

V pátém kole Livesport Superligy florbalistů Karlovy Vary porazily Královské Vinohrady 6:3. Připsaly si tak první výhru i body v ročníku. Dvakrát se trefil devatenáctiletý Daniel Péc. Skvělý výkon předvedl stejně starý brankář Adam Draslar.

Florbalisté Karlových Varů prohráli zatím všechna utkání, do kterých v aktuální sezoně Livesport Superligy nastoupili. Dvakrát ze tři zápasů padli na domácí půdě a v pátém kole je čekal reparát s klubem Královské Vinohrady. Ty měly po čtyřech zápasech pět bodů, za výhru nad Kladnem a v nastaveném čase s Vítkovicemi. Oba týmy se však před utkáním nacházely ve spodní části tabulky.

Brankovou síť rozvlnili poprvé hosté, už v páté minutě, kdy se přesně k tyči trefil Vladimír Bačinský a devatenáctiletý brankář Adam Draslar neměl šanci. O minutu později dostal Vinohrady do dvoubrankového vedení Antonín Pražák. Ten pálil z velké dálky a po teči jednoho z bránících hráčů se míček dostal za Draslarova záda. Snížit z dorážky se podařilo domácímu Danielu Pécovi, který bleskově zakončil i proto, že gólman Mikuláš Futschik neměl nejlepší přehled o situaci v brankovišti.
Vary srovnaly na začátku druhé periody. V předbrankovém prostoru se tentokrát nejlépe zorientoval Michal Klápa a připsal si třetí branku v sezoně. Fantastickým zákrokem se blýsknul Draslar proti pokusu Tomáše Gärtnara, mířicího do odkryté klece. Naopak domácí se dostali poprvé v utkání do vedení, když z pravé strany skvěle do protilehlého horního rohu namířil Petr Brautferger. Karlovy Vary nezvolnily v nasazení a na 4:2 zvýšil těsně před koncem druhé části z dorážky Tomáš Navrátil.
Karlovarští florbalisté pak v úvodu třetí třetiny vedli už o tři góly. Na konci krásné akce stál Adam Zahraj, který po přihrávce Michala Strachoty doklepl míček do prázdné branky Vinohrad. K zdramatizovaní zápasu zavelel střelou do poloodkryté brány Matěj Horák poté, co využil pobídky Zbyňka Stuchlíka při ponechané výhodě. Jenže po chybné rozehrávce hostů poslal Vary znovu do komfortního tříbrankového vedení Daniel Péc, ten se trefil podruhé v utkání. Draslar držel domácí a hosté už další branku vsítit nedokázali. Karlovy Vary tak mohly slavit první body a vítězství v sezoně za výhru 6:3.

Milan Bína, hráč Vinohrad hodnotil především výkon v poslední třetině. „Myslím si, že to byl obraz celého utkání. Byl to zmar, jak jsme se snažili dotlačit míček do branky. Ten konec byl obraz zápasu. Draslar chytal výborně, ale my jsme mu to dost usnadnili. Doufám, že nám reprezentační pauza pomůže, máme příjemnější los než na začátku. Potrénujeme a chytneme se znovu.“

Opora Karlových Varů, brankář Adam Draslar, předvedl skvělý výkon. „Začátek nebyl úplně podle mých představ. Dvě střely a dva tečované góly. Pak jsem si na balónek ale sáhl a už to šlo. Nakoplo nás, jak jsem vychytal jejich šanci tři na jednoho. Čekali jsme dlouho na výhru. Ty první zápasy byl. těžké, dlouho jsme s nimi vždy drželi krok, ale nakonec jsme to nedotáhli do vítězného konce“

Florbal Vary - TJ Sokol Královské Vinohrady 6:3 (9. a 53. Péc, 24. Klápa, 33. Brautferger, 39. Navrátil, 44. Zahraj - 5. Bačinský, 6. Pražák, 52. Horák)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)