Futsalistky Česka zvítězily v prvním utkání kvalifikace na MS

Futsalistky Česka zvítězily v prvním utkání kvalifikace na MS

Futsal

V Teplicích české reprezentantky porazily Severní Irky jednoznačně 6:0. Připsaly si tak první tři body do tabulky v boji o vstupenku na mistrovství světa žen ve futsale. Denisa Skálová zaznamenala hattrick a dvě asistence, Clara Soquessa totožná čísla, jen v opačném gardu.

Skóre utkání otevřela v páté minutě přízemní střelou Denisa Skálová, když perfektně využila rohového kopu, který zahrávala Clara Soquessa z pravé strany. Do dvoubrankového vedení poslala futsalistky Jessika Vargová. Ta potrestala velkou chybu Irky Shannon Dunneové. Vargová šla sama na brankářku Alici Harknessovou, z prvního pokusu sice trefila jen pravou tyč, ale dostala se i k dorážce, a napodruhé nezaváhala. V poslední minutě první dvacetiminutovky vedly Češky už 3:0. Podruhé se prosadila Skálová, tentokrát z otočky k levé tyči a znovu po skvělé přihrávce od Soquessy. Reprezentantky v první části zápasu nepustily soupeřky absolutně k ničemu, ve statistice střel na branku je porazily propastně 13:2.

Ve druhém poločase se z gólu mohla radovat už i Clara Soquessa. Po teči jedné z bránících hráček rozvlnila síť svatyně Severního Irska už počtvrté, pod její trefou se asistencí podepsala, jak jinak, Denisa Skálová. Právě Skálová definitivně stvrdila první výhru českých futsalistek v kvalifikaci, když Harknessovou překonala střelou mezi nohy a zapsala si první hattrick v reprezentačním dresu, třetí asistencí v utkání ji podpořila znovu Soquessa. Na závěrečných 6:0 zvýšila podruhé v zápase úspěšná Soquessa a zase v její brance měla prsty Skálová.

Clara Soquessa, autorka dvou gólů a tři asistencí: „Jsem ráda za atmosféru, která tu byla, hnala nás dopředu. Po každém góle jsme se do toho více dostávaly. Soustředily jsme se na zápas a věděly jsme, co chceme hrát. Severní Irky byly hodně zatažené, ale na to jsme byly připravené. S Denisou Skálovou se mi hraje skvěle, víme o sobě. S Francií to však bude úplně jiné utkání.

Trenér Tomáš Štverák ohodnotil utkání se Severním Irskem následovně. „Takovéto zápasy svádí k tomu, aby se podcenily. Jsem rád, že to nebyl náš případ. Všechny hráčky, které zasáhly do utkání, tak se do zápasu i velice rychle dostaly. Zítra nás však čeká úplně jiný zápas, Francouzky jsou běhavé, ale doufám, že navážeme a zvítězíme. Já jsem přišel s návrhem, aby se kvalifikace hrála tady v Teplicích, jsem rád, že nás lidi přišli podpořit a doufám, že nadále budou, jsou náš další hráč.“
V dalším zápase, který se odehraje ve čtvrtek, výzvou české reprezentantky národní tým Francie, který v prvním zápase skupiny C přehrál Ukrajinky 2:0. Utkání můžete sledovat od 18:40 na SPORTY TV.

Česko – Severní Irsko 6:0 (5. 20. a 33. Skálová, 26. a 37. Soquessa, 15. Vargová)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)