Volejbalistky Brna vyhrály první finále Extraligy žen

Volejbalistky Brna vyhrály první finále Extraligy žen

Volejbal

Brněnské Šelmy si připisují první bod v bitvě o titul a již sedmou výhru v řadě v play-off. Liberec přehrály na domácí půdě 3:1 na sety. Dukla bude mít možnost srovnat sérii ve čtvrtek v 18 hodin pod Ještědem.

Brňanky domácí start finálové série nepodcenily a jejich obrana byla opět silná. Jasně ovládly úvodní dva sety, avšak Liberec se ve třetím setu zmátořil a utkání i díky Nikole Kvapilové ještě zdramatizoval. Čtvrtý set si ovšem Šelmy pohlídaly.

Smečařka liberecké Dukly Lucia Herdová vyzdvihla silnou obranu Brna. „Měla jsem trochu výhodu, že hraji vepředu s Nikolou Kvapilovou, takže si všímaly ji, a já dostala více prostoru, ale ve čtvrtém setu už si to soupeřky hlídaly zase dobře.“
Brněnská Simona Janečková trápila Nikolou Kvapilovou po celý zápas svými úspěšnými bloky. „Byly tam chybičky, ale důležité je, že jsme vyhrály. Nebylo to ale jednoduché utkání. Liberec je kvalitní tým a zaslouží si být ve finále,“ dodala. Zároveň uznala, že vyprodaná hala, která je podporovala, byla pro ně hnacím motorem.