V hlavní soutěži Brno Beach Pro se představí šest českých párů žen i mužů

V hlavní soutěži Brno Beach Pro se představí šest českých párů žen i mužů

Plážový volejbal

O nadcházejícím víkendu, od pátku 23. do neděle 25. srpna, se na kanále SPORTY TV můžete těšit na turnaj Brno Beach Pro, kterým vás přímo z místa provedou Tomáš Klement, Petr Kozlíček a Tomáš Zábojník.

Andrea Lorenzová s Magdalenou Černou vyhrály oba své kvalifikační zápasy bez ztráty setu – zdolaly Španělky Páez/Andreu i francouzskou dvojicí Szewczyk/Merle. „Jsme hrozně pyšné na to, jak jsme dnes oba zápasy zvládly. Dostaly jsme v kvalifikaci šanci díky divoké kartě a moc nás těší, že jsme ji využily tak, jak jsme měly,“ usmívala se po skončení kvalifikace Magdaléna Černá. „Druhý náš zápas byl o něco těžší, ale zvládly jsme ho. Do hlavní soutěže půjdeme odvážně, s nadšením a dáme do toho všechno. Doufám, že se nebudeme vyřazovat mezi sebou s českými týmy,“ dodala její parťačka.

Do hlavní soutěže se probojovaly také Valerie Dvorníková a Karin Žolnečíková, které si nejprve poradily se švédským párem Thurin/Andersson poměrem 2:1 na sety a poté i se Švýcarkami Lutz/Wandeler, tentokrát bez prohrané sady. „Fanoušci nás hodně podporovali, moc si toho vážíme. Jsme strašně šťastné, že jsme postoupily, protože jsme měly dohromady jen tři tréninky,“ popsala Valerie, která na poslední chvíli nahradila Markétu Nausch Slukovou. „Byly jsme hodně nervózní, hlavně v prvním zápase. Zítra už si zápasy půjdeme užít naplno,“ doplnila Karin.

Kromě dvou českých párů se do hlavní fáze soutěže probojovaly v kategorii žen ještě Brazilky Juliana Simões/Carol Goerl a Belgičanky Ruysschaert/Van Deun.

V kategorii mužů zvládli oba své zápasy Tomáš Semerád s Adamem Miroslavem Štočkem, když porazili 2:0 na sety Američany Rapiniho s Massarim a poměrem 2:1 zdolali i Němce Wüsta a Fröbela. „Je to skvělý pocit dostat se na tak prestižním turnaji do hlavní fáze soutěže. Myslím, že jsme do toho dnes dali vše,“ řekl po kvalifikaci Tomáš. „Zítra budeme chtít určitě co nejvíc potrápit favority, a hlavně si to tady užít a zahrát si dobrý volejbal,“ doplnil Adam.

Druhým českým mužským kvalifikovaným párem jsou Matyáš Ježek a Adam Waber, kteří dnes do turnaje naskočili jako náhradníci. O to větší měli radost z výhry nad párem Rumsevicius/Piesina i Rakušany Pascariucem a Leitnerem – neztratili navíc ani jeden set. „Je to neuvěřitelné, nedoufali jsme vůbec v to, že si dnes zahrajeme, natož že dvakrát zvítězíme a postoupíme,“ popsal Matyáš. „Bylo to obrovsky těžké, protože jsme nemohli prohrát žádné utkání. Zítra to proto bude určitě z naší strany uvolněnější. Publikum je tady navíc fantastické,“ uzavřel Adam. V hlavní soutěži se kromě nich představí v kategorii mužů ještě Litevci Bulgacs/Graudins a norský pár Ringøen/Aas.

Turnaj Brno Beach Pro 2024 probíhá za podpory Českého volejbalu, Národní sportovní agentury, VisitCzechia, Statutárního města Brna, Jihomoravského kraje, Skupiny ČEZ a DPMB.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)