Ultimate frisbee ovládli budějovičtí 3SB

Ultimate frisbee ovládli budějovičtí 3SB

Ultimate frisbee

Na finálovém turnaji čtyř nejlepších týmů o titul mistra České republiky se Jihočeši v kategorii mix frisbee utkali s několikanásobnými mistry z Prahy, klubem Terrible Monkeys. A „3SB“ zvítězili poměrně suverénně 15:6.

Budějovičtí 3SB v semifinálovém zápase narazili na pražské Flying Ultimate Junta, které zdolali v poměru 14:7. Druhý finalista, Terrible Monkeys, pak těsně udolal klub Východní Blok 15:14.

Frisbee Ultimate je týmová hra s létajícím diskem, kdy proti sobě na ploše 100krát 37 metrů hrají družstva o sedmi hráčích, v kategorii mix společně muži i ženy. Cílem je chytit frisbee o váze 175 gramů v tzv. koncové zóně, umístěné na kratších koncích hřiště, a získat pro své družstvo bod. Disk se ale smí pohybovat pouze přihrávkami mezi hráči, nikdo s ním nesmí běhat.

Zápasy, které neřídí žádní rozhodčí (aktéři duelu si počínají v duchu fair play) se běžně hrají na 90 minut, ovšem tak dlouho diváci finálové utkání nesledovali. V pravidlech frisbee je i varianta, že jakmile jeden tým získá 15 bodů, zápas okamžitě končí ještě před vypršením hrací doby. Skóre 15:6 tak bylo konečné a 3SB mohli slavit titul. Čtyři body si v rozhodujícím utkání připsali Matěj Vilímek a Pavel Pelikán a tři Kristýna Bulanová. Pražští Terrible Monkeys tak nedosáhli na „triple“, jelikož v předchozích dvou letech zvedali pohár nad hlavu právě oni. Zápasy se uskutečnily na atletickém stadionu Slavia Praha.

Komentátor Marek Kafka byl z finálového zápasu nadšen. „Z mého pohledu nabídlo finále divákům hlavně obrovské překvapení. Hráči 3SB hráli fantasticky a zaskočili obhájce Terrible Monkeys hned od začátku. Diváci navíc vytvořili v Edenu úžasnou atmosféru, takže si Jihočeši mohli zasloužený triumf skutečně vychutnat naplno. Tohle bylo finále ultimate frisbee se vším všudy!“


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)