Superfinále v malém fotbale pro pražské kluby

Superfinále v malém fotbale pro pražské kluby

Malý fotbal

V sobotu 22. června se v Českém Dubu uskutečnilo Superfinále mužů i žen v malém fotbale. V mužích pražská Hanspaulka po těsné bitvě porazila Příbram 4:3. Predátoři Praha se pak stali vítězi v kategorii žen, když deklasovali Jihlavu 8:0.

Nejprve přišlo na řadu ženské finále. V něm se utkali Predátoři a Jihlava Miners. Díky nabité soupisce Pražanek měla bitva o titul poměrně jasného favorita. Vždyť Anna Šubrtová, Petra Divišová či Denisa Skálová jsou známé české fotbalistky. Děvčata z Jihlavy však do utkání vstoupila s velkou bojovností a zarputilostí, a ukázala, že i přes mladý věk jsou ve finále právem. Počáteční odpor Miners odrazily Predátorky přibližně v polovině prvního poločasu. Vyšlo jim pár akcí a hned z toho byly tři branky. Tým trenéra Petrů si poté nadále šel za výhrou, a přidával góly i ve druhém poločase. Jihlava měla spoustu šancí vstřelit aspoň čestnou branku, avšak gólmanka Limbergová si ze Superfinále odnesla čisté konto. Výsledek tedy potvrdil papírové předpoklady.

Naopak velká bitva se očekávala od souboje mezi příbramským Partyzanem a pražskou Hanspaulkou. Příbramští hráli už druhé finále v řade, ovšem znovu stáli na straně poražených. Od začátku šlo přitom o vyrovnanou bitvu. První branky se dočkali Pražané poté, co na konci krásné kombinace stál Tomáš Jelínek. Příbramský brankář Melichar často vyrážel na polovinu soupeře pomáhat svým spoluhráčům, avšak právě po jeho chybě šla Hanspaulka už do dvoubrankového vedení.

Snížit dokázala Partyzan v druhém poločase, kdy si branku připsal David Sandr. O dva góly ale pražský celek vedl znovu poměrně rychle. Z rychlého brejku centroval míč na zadní tyč Miroslav Verner a ten si nešťastně do vlastní svatyně srazil jinak skvěle hrající Ondřej Drašnar. Hanspaulka následně začala bránit a Příbram zavelela na zteč s vidinou případného obratu. Po velkém tlaku a dvou gólech Davida Malého to vypadalo, že si zahraje druhé prodloužení v Superfinále v řadě za sebou. Rozhodující moment ale přišel dvě a půl minuty před koncem. Žežulka zůstal volný před pokutovým územím a po Jelínkově přihrávce rozhodl o výhře Pražanů. Nic na tom nezměnil ani závěrečný tlak Středočechů v probíhajícím nastavení.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Nadšený byl i komentátor Jiří Doležel. „Malý fotbal je fenomén, a tak jsem se na Superfinále těšil. Sám hraji v Praze Hanspaulku. Znám tam kluky, a tak jsem měl docela přehled, ale i Příbram má velmi silný tým s několika reprezentanty. Doma jsme z toho měli takové derby, protože přítelkyně je z Příbrami. Oba týmy ukázaly, že jsou ve finále právem, předvedly skvělé výkony a emoce. Jen je škoda, že kvůli lokaci a mnoha událostem nemohlo ten den dorazit více fanoušků.“