Slavia Praha B padla doma s Chrudimí

Slavia Praha B padla doma s Chrudimí

Fotbal

Chrudimští fotbalisté porazili v zápase čtvrtého kola Chance Národní Ligy "béčko" pražské Slavie po brance Látala 1:0 a v neúplné tabulce se posunuli na první místo.

Začátek utkání mezi třetím a čtvrtým týmem nedávno rozehraného ročníku byl vyrovnaný s šancemi na obou stranách hřiště. Bezbrankový stav prolomili hosté těsně před koncem první půle. Po krásné průnikové přihrávce kapitána Chrudimi Jana Řezníčka se svým třetím gólem v sezóně blýskl David Látal. V sólo úniku proti golmanovi Slavie B Filipu Slavatovi nezaváhal. A byla to nakonec branka rozhodující. Chrudim si totiž jednobrankové vedení nenechala ve druhém poločase vzít a z Radotína si odvezla tři body. Východočeši se tak posunuli na prozatímní první místo. Přeskočit je však muže Varnsdorf i Zlín, které duely čtvrtého kola teprve čekají.

Kapitán chrudimského celku Jan Řezníček byl s vítězstvím velmi spokojen. „Jsem rád, že jsme to ubojovali. Z taktického hlediska to vidím jako velice dobře odehrané utkání. Nejdůležitější jsou ale tři body, jelikož výsledek je to, co se počítá.”

Osmnáctiletý útočník Slavie B Samuel Pikolon se v nové sezoně prosadil už třikrát, avšak v tomto zápase další branku nepřidal. „Chyběly nám góly. Musíme se do dalších zápasů polepšit. I já osobně mám ještě hodně co zlepšovat a podpořit zase tým, protože ten je nejdůležitější.”
SK Slavia Praha B - MFK Chrudim 0:1 (40. Látal)