Semifinále ženské extraligy volejbalu mezi Prostějovem a Libercem rozhodne až páté utkání

Semifinále ženské extraligy volejbalu mezi Prostějovem a Libercem rozhodne až páté utkání

Volejbal

Volejbalistky Prostějova porazily Liberec ve čtvrtém zápase 3:1 na sety a poslaly sérii do rozhodujícího utkání, které se odehraje ve čtvrtek od 18:00 na jejich domácí půdě. Vítěz se ve finálové sérii utká s brněnskými Šelmami. Opět na tři vítězná utkání. Rozhodující zápas budete moci sledovat od 17:40 na SPORTY TV. Jeho průběhem vás bude provázet od komentátorského mikrofonu Tomáš Klement s expertkou Michaelou Doležalovou, ve studiu bude Petr Kozlíček.

Liberecké volejbalistky mají stále šanci vrátit Prostějovu vyřazení z let 2019 a 2022. Ve čtvrtém utkání se to nepovedlo i díky nevydařenému prvním setu Dukly, který ovládly hráčky Prostějova o sedm bodů. Ve druhém setu vedly liberecké hráčky už o šest bodů, ale náskok ztratily. Zápas pak už nedokázaly hráčky Dukly otočit. Prostějovská děvčata tak drží naději na rekordní dvanáctý titul.

Lucie Kolářová z Dukly Liberec v pozápasovém rozhovoru pochválila blokařky soupeřek, ale i smečařku Kláru Faltínovou. „Nezbývá nám nic jiného, než jet do Prostějova a urvat to tam na pátý zápas,“ uvedla také Kolářová. Zároveň přiznala, že trochu ubývá sil, ale jakmile se mluví o finále, síly se jim zase vrátí.

Prostějovská Simona Bajusz po výhře lehce kritizovala libereckou halu. „Bylo strašné teplo, hrozně se mi potily ruce a špatně se nahrávalo. Ten hic byl znát,“ přiznala. Dodala také, jak se domluvily se spoluhráčkami, že na hřišti vypustí duši, aby se série rozhodla u nich doma.

I na celou finálovou sérii se mohou diváci těšit na SPORTY TV. První utkání se odehraje v pondělí 15. dubna od 18 hodin.