Opava v basketbalové ENBL porazila Spartak Pleven

Opava v basketbalové ENBL porazila Spartak Pleven

Basketbal

Basketbalisté Opavy v prvním domácím zápase severoevropské ligy ENBL udolali bulharský Spartak Pleven 83:68. Velkou zásluhu na vítězství měl Robert Howard, který zaznamenal takzvaný double double.

Opavský celek při své premiéře v basketbalové ENBL přivítal celek Spartak Pleven z Bulharska, který už měl v této lize za sebou jedno utkání, v němž padl s lotyšským týmem Valmiera Glass Via 89:104.

První čtvrtina utkání byla hodně vyrovnaná a skóre na jejím konci o pouhý bod 17:16 pro opavské basketbalisty. Ve druhé desetiminutovce se ale domácí činili. Bulharskému soupeři povolili pouhých devět bodů a sami jich nastříleli dvaadvacet. A tak po polovině zápasu vedla Opava o třináct bodů 39:26. Čtyřicetiletý Luděk Jurečka, hrající na křídle, zapsal 12 bodů, všechny ze “trojek”, a k tomu přidal ještě dva doskoky. Hosté se trefili z jedenácti pokusů o koš za tři body jen jednou.
Druhou část zápasu lépe odstartoval Spartak Pleven, který sehrál skvělou pětiminutovku, ovšem pak se Opava vzpamatovala a bodově bohatou třetí část zápasu zakončila s dílčím skóre 26:23. Do poslední čtvrtiny tak šli domácí už s šestnáctibodovým náskokem 65:49. A v ní si vysoké vedení od Spartaku Pleven nenechali vzít. Opava tak v prvním zápase ENBL zvítězila 83:68. Takzvaný “double double” si zapsali dva hráči, za domácí Američan Robert Howard s šestnácti body a třinácti doskoky, ze sestavy hostů jeho krajan Derek Culver, který zaznamenal čtrnáct bodů a jedenáct doskoků.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Nejlepší střelec Opavy, sedmnáctibodový Luděk Jurečka, po zápase prohlásil: „Je to důležité vítězství ve velmi těžkém utkání. Věděli jsme, že musíme hrát rychle, abychom dávali rychlé koše. Využili jsme toho, že nás moc neznají, takže mě ani moc nebránili a jsem rád, že jsem pomohl k výhře. Byla tam chvíle, kdy nás stáhli na sedm bodů, ale naštěstí jsme to uhráli a zase poskočili na dvacet. Týmovým výkonem jsme si šli za výhrou, jelikož každá domácí výhra je důležitá."
Jakub Šiřina měl v utkání sedm asistencí a pět bodů. „Nevěděli jsme co od nich očekávat, ale využili jsme toho, protože nás neměli moc nasledované. Myslím, že na tuto ligu máme kvalitu, a i na to, abychom vyhrávali zápasy doma. Uvidíme, kolikrát se nám to podaří venku. Jsem ale rád za výhru, jaká je. Je to lepší než trénink na tento zápas.“
Další utkání na domácí půdě v ENBL hraje Opava 5. listopadu s polským Dziki Warszava. I na tento duel se můžete těšit na obrazovkách SPORTY TV.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)