Líšeň přišla v nastavení o vedení, v Jihlavě nakonec remizovala

Líšeň přišla v nastavení o vedení, v Jihlavě nakonec remizovala

Fotbal

Trápící se fotbalisté Jihlavy v 6. kole Chance Národní Ligy odvrátili v nastavení porážku s Líšní. Postaral se o to osmnáctiletý Michal Smutný.

Utkání začalo ve vysokém tempu a už v třetí minutě trefil útočník hostů z Líšně Jan Silný tyčku. Mimochodem fotbalista, který se minulý rok v prvním kole MOL Cupu podílel na drtivé výhře Prostějova nad Řepištěm 26:0 neuvěřitelnými jedenácti brankami. Po dvaceti odehraných minutách mohl dostat domácí tým do vedení Baba Labaran Khalid, jeho střela však letěla těsně vedle pravé tyče brankáře Filipa Ulricha. Jihlavští se však gólu dočkali v 26. minutě. Hlavičkou se prosadil Radek Křivánek, jenž zužitkoval krásný centr aktivního Nigérijce Labarana. Byla to jeho první trefa v letošním ročníku.

Srovnání přišlo před koncem první půle, a byl to smolný moment pro jihlavského brankáře Pavla Soukupa, který si sám srazil míč za svá záda. Skóre se pak do přestávky už nezměnilo a do kabin se šlo za stavu 1:1.
Na začátku druhého poločasu nejdříve hlavou ohrozil branku domácích stoper Líšně Michal Jeřábek, jeho střelu však pokryl brankář Soukup. O pět minut později už se hosté radovali z vedení poté, co Václav Dudl pohotově uklidil přihrávku Sokola do pravého spodního rohu jihlavské branky. Do dvougólového vedení mohl Líšeň poslat Ibrahim Aldin, ale trefil jen tyč. V nastavení dokázali domácí fotbalisté srovnat skóre po standardní situaci, kterou zakončil osmnáctiletý Michal Smutný. Byl to jeho první gól za "áčko" Jihlavy v Chance Národní lize a zápas skončil remízou 2:2. Jihlava ale stále zůstává na posledním místě tabulky s pouhými třemi body.

Kapitán domácích Adrian Čermák byl po zápase zklamaný: „Bod je pro nás sice důležitý, ale chtěli jsme tři. Mrzí mě to, děláme ty samé chyby v každém zápase, musíme to zlepšit, abychom vyhrávali. Na míči jsme byli dobří, ale musíme hrát lépe vzadu, nemůžeme každý zápas dostávat dva góly.“

Útočník Jan Silný se dnes neprosadil, ale byl u první branky Líšně a s promarněným vedením nebyl spokojen. „Jsme zklamaní, je to hrozné ztratit to takhle v nastavení, jde to za námi. Musíme nastavit doma zase nedobytnou tvrz a vyhrát příští zápas.“

FC Vysočina Jihlava - SK Líšeň 2019 2:2 (26. Křivánek, 90+3. Smutný - 37. Soukup (vl.), 57. Dudl)