Kvalifikace FIA WEC v Belgii: Pole position pro Ferrari a Iron Dames

Kvalifikace FIA WEC v Belgii: Pole position pro Ferrari a Iron Dames

Motorsport

Na legendárním belgickém okruhu Spa-Francorchamps si start z prvního místa v kategorii Hypercar zajistilo Ferrari 50, konkrétně Ital Antonia Fuoca. V kategorii LMGT3 se raduje tým Iron Dames, který má čistě ženskou sestavu. Nejrychlejší kolo zajela domácí jezdkyně Sarah Bovy.

Během kvalifikace na třetí podnik letošního ročníku seriálu FIA WEC kromě pole position pro Ferrari a Iron Dames byla k vidění i velká havárie a následně červená vlajka. Postaral se o to běloruský jezdec Alexskandr Malykhin, který se roztočil v slavné zatáčce Eau Rouge a narazil do svodidel. Momentálně není jisté, zda Malykhin do závodu v barvách týmu Manthey Purerxcing nastoupí. Jeho vůz Porsche z kategorie LGMT3 byl silně poškozen, a je otázkou, jak na tom v sobotu bude.

Komentátor Jiří Košta predikuje zítřejší šestihodinovku následovně: „Očekávám velmi divoký závod, kde musíme sledovat obě Toyoty, které startují vzadu. BMW se nám ukazuje v dobré závodní rychlosti, takže to pro Ferrari nebude vůbec snadné. Druhý vůz italské legendární značky s číslem 51 je až na jedenáctém místě.“

Na sobotní šestihodinový vytrvalostní závod se můžete na SPORTY TV těšit od třinácti hodin. Komentovat budou Jiří Košta s Daliborem Gondíkem a premiérově Michaela Dorčíková.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jiří Košta | Motorsport (@jirikostaf1)