Házenkářky Mostu slaví desátý český titul

Házenkářky Mostu slaví desátý český titul

Házená

Mostecké hráčky sice ve finálové odvetě na domácí půdě podlehly házenkářkám Lázní Kynžvart, ale součet z obou zápasů byl na jejich straně. V prvním utkání zvítězily 25:20, doma prohrály 26:27. To znamená, že celkové skóre bylo 51:47 pro Most.

"Černí andělé" za podpory velké divácké kulisy na stadionu v Mostu obhájili mistrovský titul, i když po těsné, jednobrankové porážce. Na utkání dorazilo asi 1300 diváků. Radost měli dvojnásobnou, jelikož domácí házenkářky zvítězily i v Českém poháru. V obou případech porazily ve finále právě Kynžvart, který zažil skvělý stříbrný ročník.

Brankářka Kynžvartu, Sabina Novotná je ráda i za druhé místo. „Pro tak malé město je to obrovský úspěch. Sezonu hodnotím pozitivně. Po třech rocích, co jsme v MOL lize, jsme poprvé vyhrály na mostecké půdě.“ Dodala, že ji ale mrzí, jak se ligové finále hraje pohárovým stylem, nikoliv na vítězná utkání. „To, že jsme měly výpadek doma a prohrály jsme o pět gólů nás teď mrzí. Ale slzy u nás neuvidíte, jsme rády, že jsme tu vyhrály. Devadesát osm procent úspěchu jde za naší trenérkou Lenkou Černou.“


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MOL Liga (@mol.liga)