Havířovští hokejisté vyhráli v prodloužení první finále 2. ligy

Havířovští hokejisté vyhráli v prodloužení první finále 2. ligy

Lední hokej

Havířov vkročil do finálové série třetí nejvyšší hokejové soutěže lépe. Využil domácího prostředí a chomutovské Piráty udolal v prodloužení. Velkou zásluhu měl na tom Tomáš Franek, který nejdříve skóroval, a poté na vítěznou branku přihrál.

První třetina probíhala v poklidném tempu, i když šance byly na obou stranách. Druhou periodu začali lépe domácí hráči a byli za to odměněni, když skóre otevřel druhý nejproduktivnější hráč play-off Tomáš Franek. Připsal si už jedenáctou trefu v letošních vyřazovacích bojích. Piráti zareagovali na nepříznivé skóre v poslední pětiminutovce druhé části. Přesilovku využil Tadeáš Svoboda. Základní hrací doba toho více nenabídla a utkání muselo rozhodnout prodloužení. Havířov v něm dostal možnost přesilové hry po faulu chomutovského Daniela Jouzy. A nabídku rozhodnout duel domácí ihned využili. Pohotová střela po buly z hokejky Tomáše Franka skončila po šťastné teči Davida Klimšy za zády gólmana Altrichtera.

Autor vítězné branky David Klimša uznal, že úvodní zápas byl sám o sobě důležitý a jeho gól ještě důležitější. Zároveň se vyjádřil k tomu, jak se Havířovu konečně podařilo využít přesilovou hru, i když až tu třetí v prvním finálovém duelu. „Zjednodušili jsme přesilovky, vystřelili jsme a se štěstím se to ode mě odrazilo a padlo to tam,“. Přiznal, že pauza před dalším soubojem je krátká, ale že si se spoluhráči dají dobrou večeři, zregenerují a půjdou naplno do druhého utkání. „Neměli jsme v hlavách, že by mohlo dojít na nájezdy, věděli jsme, že v prodloužení máme zkušenost a rozhodneme to už v něm,“ dodal na závěr.

Havířov se v sérii dostal do vedení 1:0. Příští utkání se odehraje už zítra, znovu na havířovském stadionu.

AZ Havířov – Piráti Chomutov 2:1 po prodloužení (27. Franek, 69. Klimša – 35. Svoboda T.)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)