Fotbalová Chrudim vyloupila gólově se trápící Vyškov

Fotbalová Chrudim vyloupila gólově se trápící Vyškov

Fotbal

Fotbalisté Vyškova přivítali ve šlágru devátého kola Chance Národní Ligy Chrudim. Hosté zvítězili 3:0 a dělí se v tabulce o první místo se Zlínem. Dvěma slepenými brankami o tom rozhodl Jiří Hrubeš. Vyškov ve třetím ligovém utkání za sebou neskóroval a přišel o domácí neporazitelnost.

Zápasy 9. kola Chance Národní Ligy, odložené kvůli povodním, se odehrály v náhradním termínu, ve středu 2. října. V šlágru kola přivítal třetí Vyškov na stadionu v Drnovicích druhou Chrudim. Před utkáním je dělilo nejen devět bodů, ale především propastný rozdíl v nastřílených brankách. Hosté z Chrudimi byli v tomto ohledu s 22 góly nejlepší v lize. Domácí jich měli jen devět, druhý nejmenší počet po deseti kolech, a průměr ani jedné vstřelené branky na utkání.

Domácí Daniel Mbonu v první šanci utkání v záklonu netrefil branku Chrudimi. Skóre tak otevřeli hosté. V 17. minutě se k odraženému balónu dostal Jiří Hrubeš, který se v bezprostřední blízkosti branky nejlépe zorientoval a pohotově zakončil. Trefil se potřetí v sezoně. Po necelých dvou minutách už vedli hosté o dva góly. Znovu to byl Hrubeš, kdo zpoza vápna po teči bránícího hráče poslal míč do levého dolního rohu vyškovské branky, střežené Jiřím Borkem. Domácí pak na soupeře zatlačili, ale kontaktní gól vsítit nedokázali a do druhé půle šli s dvoubrankovým mankem.
Do ní vstoupili aktivně hráči Vyškova, hostům nenechali díky napadání a aktivitě volný ani metr. Jenže první velkou příležitost měla Chrudim, střelu Samuela Šimeka však Borek vyrazil. Šimek zase o pár minut později mířil těsně vedle tyče. Všechny naděje Vyškova na zdramatizování zápasu definitivně ukončil Daniel Kosek. Proti jeho technické střele levačkou na zadní tyč neměl Borek žádnou šanci. Druhou asistenci v zápase si připsal Jan Řezníček. Chrudim si tak odvezla výhru 3:0 a momentálně se dělí o první místo se Zlínem, který má ovšem utkání k dobru.

Jiří Hrubeš rozhodl utkání dvěma slepenými brankami. „Myslím, že nám ty dva góly velice pomohly. Pak nás sice až do konce prvního poločasu tlačili, ale my jsme následně rozhodli utkání třetím gólem a vezeme důležité tři body. Jsem moc rád, že jsem tu na hostování z Dukly Praha, jelikož potřebuju hrát a toto mi moc pomáhá.“

Obránce domácích Filip Vedral se snažil organizovat a motivovat svůj tým po celé utkání, i když prohrával. „Dostali jsme dva góly, který bychom dostávat neměli. Možná u prvního byl ofsajd, nevím, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Druhý byl zase po nešťastné teči, ale to se stává. Pak jsme se zvedli, ale chybí nám pořádný tlak. Chce to větší hlad po brance, ať ji dáme čímkoliv, klidně ramenem nebo zadkem. Musíme zapracovat víc během reprezentační pauzy, aby jsme poslední čtyři zápasy do konce podzimní části uhráli co nejvíce bodů.“
MFK Vyškov - MFK Chrudim 0:3 (17. a 19. Hrubeš, 68. Kosek)

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)