Florbalistky Bohemians nezvládly prodloužení s Ostravou

Florbalistky Bohemians nezvládly prodloužení s Ostravou

Florbal

Ve třetím kole ženské florbalové ČEZ extraligy se utkala Ostrava s Bohemians. Oba týmy měly po dvou zápasech shodně tři body. Vzájemná bitva byla vyrovnaná a rozhodlo až prodloužení, v němž Ostravankám vystřelila dva body svým druhým zásahem v utkání Pavlína Bačová.

Domácí Denisa Kotzurová na začátku utkání nevyužila pobídky před prázdnou brankou Bohemians, když se gólmanka Eliška Svrčková nestihla přesunout. Skóre ale stejně otevřela Ostrava, konkrétně Linda Pudišová, která vystřelila a po nešťastném odrazu od nohy brankářky Svrčkové skončil míček v síti “Klokanek“. Pro Pudišovou to byla třetí branka ve třech zápasech v aktuálním ročníku. Více toho už úvodní třetina nepřinesla.

V polovině druhé periody dostala Ostravanky do dvoubrankového vedení Pavlína Bačová. Ta se nejdříve dostala do samostatného úniku, ale obrana ji včas zablokovala. Ovšem o půlminuty později její střela na bližší tyč byla pro brankářku Bohemians nechytatelná. Kontaktní trefu “Klokanek“ zaznamenala Radka Korbelářová, která zpoza branky zaskočila gólmanku Magdalénu Hriškovou, přesný zásah pak oslavila jako skutečný skákající klokan. Poslední dvacetiminutovka tím pádem slibovala napínavou bitvu.

Lépe do ní vstoupily Pražanky. Lucie Seifertová srovnala na 2:2 poté, co Hriškové vypadl nahozený míček z půlky hřiště, a ona se zorientovala nejrychleji a doklepla balónek za její záda. Následně domácí Martyna Gradzká nevyužila samostatného úniku. Na druhé straně byla zase úplně osamocená Eliška Mrázová, ovšem fantastický zákrok předvedla Magdaléna Hrišková. A tak musel rozhodnout nastavený čas. Po minutě bylo jasno, podruhé v utkání se trefila ostravská Pavlína Bačová, která vystřelila na vzdálenější tyč a zařídila pro domácí tým bod navíc.

Kapitánka ostravských florbalistek, Denisa Kotzurová, nebyla po zápase tak spokojená, jak by se asi čekalo. „Začátek utkání se nám povedl, myslím, že jsme měly a mohly odskočit více. Po srovnání jsme ale začaly hrát hodně zmatečně. Myslím, že jsme měly na lepší výsledek než na dva body. Celý tým hraje týmově a myslím si, že to bude lepší a lepší. Soustředíme se hlavně na další zápasy.“

FBC Ostrava – FbŠ Bohemians 3:2 v prodloužení (31. a 62. Bačová, 14. Pudišová – 36. Korbelářová, 45. Seifertová)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)