Florbalisté Liberce deklasovali Chodov

Florbalisté Liberce deklasovali Chodov

Florbal

Trápení Chodova pokračuje. Padl i počtvrté v sezoně, když na domácí půdě nestačil na florbalisty Liberce, kteří ho převálcovali 12:2. A Severočeši jdou po čtyřech kolech Livesport Superligy na první příčku, naopak Chodov je poslední.

V čtvrtém kole mužské florbalové Livesport Superligy se utkaly kluby z opačných konců tabulky. Domácí Liberec se před utkáním nacházel na druhé příčce s osmi body za tři výhry, proti Pardubicím až v prodloužení. Naopak semifinalista z minulého roku, Chodov, byl předposlední a žádný bod si dosud nepřipsal.

Hosté potvrdili dosavadní formu a v sedmé minutě otevřel skóre Marek Korych. Brankář Tadeáš Dittrich si sice dotkl loktem balónku, ale první brance utkání nezabránil. Do dvougólového vedení mohl poslat hosty Jakub Mádl, ten však trefil jen horní tyč branky Chodova. Dvě obrovské šance měli i domácí, ale s nimi si obránci Liberce či gólman Petr Chlad poradili.

Ve druhé dvacetiminutovce se s góly roztrhl pytel. Už po 34 vteřinách vedli hosté 2:0. Jakub Faksa se objevil úplně sám před Dittrichem, kterého pokořil bekhendovou kličkou. Do tříbrankového trháku poslal Severočechy přesnou střelou „z první“ Martin Horn. O dvě minuty později se Horn trefil podruhé, když využil krásné pobídky Wienera. Vladimír Trčka následně navýšil už na 5:0. To však stále nebylo vše. Jakub Faksa našel úplně volného Vojtěcha Wienera, který už jen doklepl do prázdné branky a Liberec vedl o propastných šest gólů. Snížit v posledních minutách dokázal domácí Matěj Jambor, když využil špatné rozehrávky hostů.
Obtížný úkol měli florbalisté Chodova před sebou, pokud chtěli v utkání bodovat. V poslední periodě by totiž museli nasázet soupeři pět branek. Jenže Severočeši ji začínali přesilovou hrou, kterou využili. Byl to Jakub Mádlo, kdo trefil přesně horní růžek a byla to už jeho osmá trefa ve čtyřech zápasech. Na pětibrankový rozdíl sice stáhl Mikuláš Komárek, jenže pak znovu úřadovali hosté, nejdříve ze samostatného úniku Faksa. Podruhé se následně prosadil i Mádlo a po něm Faksa završil hattrick. Další gól přidal Trčka a čtvrtým gólem v zápase upravil na finálních 12:2 Faksa. Liberec si tak veze z Chodova tři body za vysokou výhru.

Kapitán florbalistů Liberce, Jakub Faksa vstřelil v utkání čtyři branky a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. „První třetina byla těžká, nerozjížděly se nám nohy a bylo to velmi vyrovnané. Na začátku druhé třetiny se ale podařilo využít přesilovku a tam se to zlomilo, protože nám to tam začalo padat a dali jsme spoustu gólů a jsem za to moc rád.“

Chodovský Milan Tichý byl po zápase zklamaný. „Naše bilance je strašná. Těžko se mi hledají slova. Musíme pracovat tvrdě v trénincích, protože právě slova jsou vždy méně než činy. Bylo to o deset gólů a nevím, co k tomu více říct.“

Fat Pipe Florbal Chodov - FBC Liberec 2:12 (38. Jambor, 47. Komárek- 21., 48., 53. a 56. Faksa, 23. a 26. Horn, 28. a 56. Trčka, 42. a 52. Mádlo, 7. Korych, 33. Wiener,)



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)