Florbalisté Bohemians zdolali obhájce titulu ze Střešovic

Florbalisté Bohemians zdolali obhájce titulu ze Střešovic

Florbal

Vítěz zlatého treblu z minulé sezony, Tatran Střešovice, padl v prvním kole florbalové Livesport Superligy s Bohemians 3:6. Velkou zásluhu na překvapivém úspěchu "klokanů" a prvních třech bodech do tabulky měli střelec tří branek Jakub Buršík a brankář Miroslav Kovařík.

Úřadující mistr Livesport Superligy, české nejvyšší florbalové soutěže ze Střešovic zahájil nový ročník duelem s dalším pražským klubem FbŠ Bohemians. Utkání se hrálo v německém Chemnitzu. Diváci viděli první branku už po třech minutách, do zápisu se dostal domácí Tatran a střelec Marek Beneš, kterého zcela osamoceného před brankou Bohemians našel Tomáš Hanák. Klokani srovnali v poslední pětiminutovce první třetiny. Povedlo se to dvaadvacetiletému Jaroslavu Petrákovi, jemuž nabil Jan Malič. Na posun do vedení nečekali "zelenobílí" dlouho, po sto osmdesáti sekundách je do něj poslal Jakub Buršík. Jenže hosté si jednobrankový náskok dlouho neužili, Ondřej Sádlo přišel s odpovědí po necelé minutě.

Ve druhé dvacetiminutovce nebyla k vidění žádná branka, ale tvrdá hra. Do třetí periody se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2. A vstoupili do ní lépe "klokani". Byl to znovu Jakub Buršík, který dostal nádherně naservírovaný balónek od Jaroslava Petráka a ten jen doťukl do prázdné branky za záda Tomáše Jurca. Do dvoubrankového trháku poslal Bohemians Tomáš Trnka. Tatran hrál více jak čtyři minuty před koncem bez brankáře a riskoval ve hře s šesti florbalisty v poli. Jenže mu to nevyšlo, jelikož chvíli na to přidal soupeř pátý gól do prázdné branky. Z půlky hřiště tam poslal míček znovu Jakub Buršík, který zkompletoval hattrick. Tatran to ještě jednou zkoušel v šesti, ale ani napodruhé to nevyšlo, tentokrát se trefil Vojtěch Bílek. Matěj Havlas sice ještě snížil a připsal si první bod v dresu Tatranu, avšak ani to už nic nezměnilo na faktu, že si Bohemians odváží z Německa výhru 6:3 a první tři ligové body. Tatran nezvládl úvodní duel ročníku stejně jako se mu to stalo v minulé sezoně.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

ESA logistika Tatran Střešovice - FbŠ Bohemians 3:6 (4. Beneš, 19. Sádlo, 59. Havlas – 15. Petrák, 18. 42. a 57. Buršík, 46. Trnka, 59. Bílek)