FIA WEC v Japonsku: Ve Fuji slaví Porsche a Vista AF Corse

FIA WEC v Japonsku: Ve Fuji slaví Porsche a Vista AF Corse

Motorsport

Ve čtyři hodiny ráno našeho času odstartoval sedmý a předposlední šestihodinový vytrvalostní závod letošního kalendáře FIA WEC. Jezdci zavítali na slavný japonský okruh ve Fuji. V kategorii Hypercar zvítězilo Porsche Penske Motorsport, v LMGT3 zase Vista AF Corse značky Ferrari.

Porsche se po vítězství ve třídě Hypercar dostalo na první místo v Poháru konstruktérů před Toyotu o deset bodů, ta si ze závodu odvezla pouhé čtyři body. Vítězná sestava dojela po šesti hodinách do cíle s náskokem více jak šestnácti sekund na druhé BMW. Triumf slavili francouzský jezdec Kévin Estre, Němec André Lotterer a Laurens Vanthoor z Belgie. V celkovém pořadí jednotlivých závodníků se trojice vítězů sedmého závodu vytrvalostního šampionátu dělí se 150 body o první místo. Třetí skončil tým Alpine Endurance Team, za který mimo jiné jezdí Mick Schumacher, syn sedminásobného šampiona F1 Michaela.

V nejrychlejším autě kategorie LMGT3 se střídala překvapivá sestava Ferrari týmu Vista AF Corse. Šlo o čtyřiašedesátiletého Švýcara Thomase Flohra, Itala Francesca Castellacoa a jeho krajana Davide Rigona. Pro tyto jezdce se jednalo o první bodové umístění od úvodního vytrvalostního závodu v Kataru a hned z toho bylo vítězství. Jejich prvenství se však zrodilo mimořádně těsným způsobem, o necelé čtyři sekundy za nimi dojeli celkoví lídři z týmu Manthey Purerxcing značky Porsche. Třetí místo obsadil Team WRT, a byl to právě ten, ve kterém usedá za volant i legendární jezdec MotoGP, Valentino Rossi.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)