Finálová série volejbalové Extraligy žen začne 15. dubna

Finálová série volejbalové Extraligy žen začne 15. dubna

Volejbal

Volejbalistky Dukly Liberec po zdařeném pátém semifinálovém utkání s Prostějovankami ve finálové sérii vyzvou Šelmy z Brna. Ty si v předešlém kole hladce poradily s hráčkami Olympu Praha. Celou sérii můžete sledovat na SPORTY TV. Zítra začínáme v 17:40. Za mikrofonem vás utkáním provede Tomáš Klement a expertka Michaela Doležalová, ve studiu bude Mikuláš Jáša.

Komentátor Tomáš Klement je spokojený, podle něj postoupily do finále týmy s nejlepší momentální formou. Zároveň považuje za výhodu, jak Šelmy prochází letošním play-off. „Brňanky neměly zatím žádný problém, jak se to většinou ve vyřazovací části děje. Liberec je sice rozehraný a v zápasovém tempu, ale odpočinek pro Šelmy byl důležitý,“ dodává. Přiznal, že bude důležité nastavení v hlavách hráček, kde se malinko přiklání na stranu brněnských volejbalistek. „Je u nich cítit velká chuť vítězit. Srší z nich nadšení. Pavla Šmídová bude v sérii důležitá, je ve všech faktorech pro Šelmy výjimečná. Zároveň jsem zvědav na výkon liberecké Nikoly Kvapilové, která má jednoznačně nejvíce bodů v celé soutěži,“ popisuje. Uznal ale, že to bude mít Nikola těžké. „Bude to souboj nejlepšího podání, které mají brňanky, proti nejlepší obraně Liberce. Servis je v moderním volejbale jeden z rozhodujících faktorů, ale zároveň i příjem, ze kterého se pak dají vytvořit důležité šance,“ dodává na závěr.

Naše expertka Michalea Doležalová má na sérii podobný názor. „Ve finále se potkají dva nejsilnější české týmy, nedošlo k žádnému překvapení. Po té sezoně, co měly oba kluby, tak si to zasloužily,“ zmiňuje. Zároveň přiznala, že Šelmy měly cestu do finále snazší než liberecké ženy, což může být výhoda, jelikož mají zkušenosti. Ovšem dodává, že liberecké volejbalistky můžou být po semifinálové bitvě s Prostějovankami plné euforie. „Bude určitě znát únava, ale po takové sezoně budou unaveni všichni. Co se týče střídání, tak na obou stranách se může stát problém, pokud se někdo ze základní sestavy zraní, což může ovlivnit celou sérii. Myslím si, že to bude hlavně souboj liberecké obrany proti brněnské nahrávačce Pavle Šmídové“, uzavřela Michaela Doležalová.

Brněnské Šelmy ovládly základní část s přehledem, prohrály v ní jen pětkrát, z toho dvakrát s Prostějovem a Olympem Praha, jedna prohra byla právě i s Libercem. Jednou vyhrály hráčky Dukly 3:0 na sety, podruhé zase Šelmy. Třetí utkání skončilo 3:2 pro brňanky.

Všechny zápasy budeme vysílat na SPORTY TV. Každé utkání začíná v 18:00.

PROGRAM FINÁLE:

15. 4. Brno – Dukla

18. 4. Dukla – Brno

21. 4. Brno – Dukla

Případné čtvrté a páté utkání:

24. 4. Dukla – Brno

28. 4. Brno – Dukla