FIA WEC v Belgii: Výhra Hertz Team Jota a Manthey Ema

FIA WEC v Belgii: Výhra Hertz Team Jota a Manthey Ema

Motorsport

Sobotní šestihodinový závod v belgickém Spa-Francorchamps ovládl nečekaně tým Hertz Team Jota, tedy Porsche 963. Konkrétně britští jezdci Callum Ilott a Will Stevens. LGMT3 nejlépe zvládli Manthey Ema, blýskli se závodníci Richard Lietz, Morris Schuring a Yasser Shahin.

Ferrari, které vyhrálo páteční kvalifikaci, dostalo dodatečnou penalizaci kvůli váze auta a odstartovalo tak do sobotní šestihodinovky až z posledního místa. Oba vozy BMW v LGMT3, které v Imole slavily double, se dostaly do nehody kvůli nepozorným jezdcům Hypercars. Valentino Rossi tak v Belgii na další úspěch po Itálii nedosáhl. Viděli jsme naopak červenou vlajku a zastavený závod na téměř dvě hodiny. I po restartu mělo Ferrari dobré tempo, ovšem znovu strategicky zaváhalo a bralo nakonec třetí a čtvrté místo. Díky tomu mohl v cíli slavit nečekané vítězství Ilott se Stevensem.

Komentátor SPORTY TV Jiří Košta si závod užil. „Z šesti hodin závodu jsme měli osm hodin. Myslím si ale, že jsme to s Michaelou Dorčíkovou a týmem SPORTY TV zvládli fantasticky. Hlasivky už toho měly ke konci dost, protože jsme celou dobu měli o čem mluvit, a nad čím se hrozit či radovat, ale byl to krásný závod. Na dálku gratuluji Stevensovi s Ilottem, tohle je na klobouk dolů!“


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jiří Košta | Motorsport (@jirikostaf1)