Česko na MS v boxlakrosu na šesté příčce

Česko na MS v boxlakrosu na šesté příčce

Boxlakros

Reprezentanti českého boxlakrosu se na mistrovství světa utkali ve skupině o 5. až 8. místo nejdříve s Japonskem, které porazili a vyzvali Izrael v boji o pátou pozici. Na tu už bohužel Češi nedosáhli, prohráli 10:18 a skončili na šampionátu jako šestí.

V šestém utkání turnaje MS vyzvala Česká republika v americké Utice Japonsko. Byl to přímý boj o to, kdo si zahraje o páté a kdo o sedmé celkové umístění. Zápas byl velice vyrovnaný a po třech čtvrtinách vedla "země vycházejícího slunce" 7:6. Obrat odstartoval Pavel Srch, který srovnal svou druhou brankou v utkání. K němu se přidali ještě Knotek, Fišer a Friedl. Konečné skóre tak znělo 10:8 a tím nám připadla možnost bojovat o pátou příčku s Izraelem.

Národní tým s ním v první dvanáctiminutovce držel krok, a prohrával jen o jednu branku 4:5. Kritické byly ovšem další dvě čtvrtiny, kdy Češi skórovali pouze dvakrát, zato Izrael devětkrát, a před poslední částí zápasu vedl už 14:6. Reprezentace se ještě zmátořila, když vstřelila 4 branky, konkrétně Procházka, Knotek, Došlý a Gottwald. Jenže Izrael se taktéž trefil čtyřikrát, a duel pro nás skončili smolnou porážku 10:18. Češi si tak z mistrovství světa v USA odváží šesté místo.


Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Šéfredaktor SPORTY TV, Jiří Kalemba: „Vysílání světového šampionátu v boxlakrosu hodnotím jako velký a úspěšný projekt. Protože se tak poprvé v historii stalo ve středoevropské televizi. Získat signál nebylo jednoduché, ale ve spolupráci s českým lakrosem a lidmi na místě se nám to podařilo. Komentovali jsme jak z Uticy, tak z Prahy. Měli jsme díky štábu v Americe spoustu zajímavého obsahu i na sítě a do přestávek, například reportáže ze zákulisí šampionátu, takže to beru, že z diváckého pohledu byl náš servis super. Byla to reprezentační akce ze sportu z mého pohledu velice atraktivního. Určitě dobrý krok vpřed a nelehká operace, která podle mě dopadla velmi dobře.“

Jiří Kalemba ohodnotil i herní úroveň turnaje. „Češi v konkurenci 28 tymů potvrdili, že patří mezi špičku. Postoupili do čtvrtfinále, což chtěli. A tam zjistili, že Anglie je fyzičtější a trochu dál. Rovněž poslední utkání jim ukázalo, že i Izrael je ještě o něco vyšší úroveň, což znamená, že ten tým teď ví, na čem má pracovat do mistrovství Evropy 2026, které se bude konat v Česku. A já doufám, že ho budeme na SPORTY TV vysílat.“