Češi padli ve čtvrtfinále MS v boxlakrosu s Anglií

Češi padli ve čtvrtfinále MS v boxlakrosu s Anglií

Boxlakros

Reprezentanti České republiky v boxlakrosu se na mistrovství světa dostali po hladkých výhrách do čtvrtfinále. Jenže tam narazili na Angili a naděje na postup do semifinále a zisk medaile skončila s porážkou 8:13.

Boxlakrosoví reprezentanti prohrávali v čtvrtfinále s Anglií už 2:7. Ve druhé čtvrtině utkání se jim podařilo stáhnout manko na 5:7, ale Angličané dokázali v poslední minutě navýšit vedení na 8:5. Na začátku druhé poloviny zápasu byli mnohem aktivnější Češi, kteří rozhýbali obranu soupeře, žádná branka z toho však nebyla.

Ta přišla až v půlce třetí patnáctiminutovky, kdy na 6:8 snížil Pavel Srch poté, co využil krásné pobídky od Tomáše Knotka. Jenže odpověď ostrovního týmu na sebe nenechala čekat dlouho, a Angličané znovu odskočili do tříbrankového vedení. České národní mužstvo následně prohrávalo už o pět gólů, jelikož tým z Britských ostrovů se prosadil dvakrát v poslední minutě třetí čtvrtiny. V závěrečné části hry se Angličané dostali během třiceti sekund do vedení 13:6. Češi bojovali dál srdnatě, stáhli ještě na 8:13, ovšem stejně skončili před branami bojů o medaile. Na šampionátu však ještě nekončí, naši reprezentanti budou v pátek 27. září bojovat s Japonskem o páté místo na letošním MS, které můžete sledovat na obrazovkách SPORTY TV od 19:00.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)