Brněnská Zbrojovka zvítězila nad oslabeným Táborskem

Brněnská Zbrojovka zvítězila nad oslabeným Táborskem

Fotbal

Táborsko padlo v pátém kole Chance Národní Ligy se Zbrojovkou Brno 0:1 a se čtyřmi body se nachází až na třináctém místě tabulky. Domácí hráli od 33. minuty v deseti. Brno výhrou odčinilo fiasko z minulého kola, kdy padlo s Varnsdorfem 1:6.

Souboj klubů, nacházejících se se po čtyřech odehraných kolech v pozici, kterou si před sezonou představovali určitě jinak, odstartoval šancemi na obou stranách, avšak bez gólů. První velký moment přišel v 33. minutě, kdy Matouš Varačka obdržel červenou kartu. Táborský hráč nedovoleně zastavil Adama Krnouse, který prchal sám na bránu domácích. Jen v jediném zápase, které Brno v letošní sezoně už odehrálo, nebyla udělena jednomu z týmů červená karta, konkrétně ve třetím kole proti Chrudimi. Zbrojovka začala na oslabený Tábor tlačit, avšak do konce prvního poločasu se skóre nezměnilo. Diváci se první branky dočkali až v 76. minutě, kdy se přesnou hlavičkou prosadil nejzkušenější hráč Brna, Jakub Řezníček, který využil pobídky Denise Granečného. Pak už se skóre nijak nezměnilo a Brňané si z Tábora odvezli tři body za výhru 1:0.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)


Premiéru s kapitánskou páskou zažil v utkání jednadvacetiletý brněnský záložník David Jambor. „Chtěl jsem vítězně potvrdit pásku, abych ji neudělal ostudu. Táborsko dobře bránilo, bylo to velmi těžké utkání. Po prohře s Varnsdorfem jsme byli zklamaní a říkali jsme si, že to není výkon hodný Brna. Jsem rád, že jsme dnes vyhráli."
Kapitán Táborska Pavel Novák byl po utkání vyčerpaný. „Bylo to náročné utkání díky tomu, jak jsme hráli v deseti. Brno má kvalitní kádr a nakonec to uhrálo. Škoda, že jsme neudrželi bezbrankové vedení, či že se nám nepodařilo srovnat. Opravdu po fyzické stránce hodně těžký zápas.“
FC SILON Táborsko - FC Zbrojovka Brno 0:1 (77. Řezníček)