Béčko fotbalové Sparty ztratilo dvoubrankové vedení a remizovalo

Béčko fotbalové Sparty ztratilo dvoubrankové vedení a remizovalo

Fotbal

Sparta Praha B v prvním kole Chance Národní Ligy přišla s Baníkem Ostrava B ve druhém poločase o dvoubrankové vedení. Oba kluby si tak do tabulky připsaly jeden bod za remízu 2:2.

Utkání hrané na pražském Žižkově doprovázelo extrémní počasí, kdy se teplota pohybovala okolo třiceti stupňů Celsia. Domácí vstoupili do zápasu lépe a už v jedenácté minutě otevřel skóre osmnáctiletý Vojtěch Hranoš. Ten zužitkoval pobídku Jakuba Tošnara z rohového kopu a míč umístil do levé části branky Baníku Ostrava B. Sparta do dvoubrankového trháku odskočila v 22. minutě, kdy si Daniel Rus našel odražený míč a dostal ho za záda Mikuláše Kubného. V závěru první půle mohl sparťany už do tříbrankového vedení dostat Vojtěch Hranoš, ovšem jeho střelecký pokus neměl dostatečnou razanci a tím pádem nezpůsobil Kubnému žádné větší potíže.

Ve druhém poločase se hosté z Ostravy zmátořili. Vytoužené snížení nepříznivého výsledku přišlo v 63. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Petr Jaroň střelou do levé šibenice Surovčíkovy brány. Hned o dvě minuty později bylo srovnáno. Způsobila to smolná chvíle Jakuba Uhrinčaťa, který poslal míč do vlastní svatyně. Pražané se snažili utkání znovu získat na svoji stranu, avšak to se jim už nepodařilo a zápas tak po devadesáti minutách skončil s finálním skóre 2:2.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

Vojtěch Hranoš z pražské Sparty, který pořádně proháněl defenzívu Baníku, a jednou se v utkání i střelecky prosadil, mluvil po závěrečném hvizdu o dobře sehraných standardních situacích: „Snažíme se vždy z nich něco vymyslet a dnes nám to vyšlo hned ze druhého rohového kopu, takže jsme rádi a bylo to příjemné být ve vedení ze začátku zápasu.“ Přiznal, že jejich trenér Jan Blažíček je velmi kvalitní a vymýšlí stále nové věci, ze kterých pak právě i on skóroval, ovšem v druhé půli sparťané o vedení přišli „Neměli jsme stejné tempo jako v prvním poločase a trochu jsme z toho vypadli. Baník se toho chytnul, vstřelil nám gól a vzápětí přidal druhý, a to nás trochu srazilo na kolena,“ uzavřel své hodnocení osmnáctiletý Hranoš.

Kapitán ostravského béčka, Zdeněk Říha uznal, že vstup do utkání byl pro hosty náročnější i díky přechodu ze třetí do druhé nejvyšší české fotbalové ligy. „Zápas byl od začátku rychlejší a technicky dokonalejší ze strany Sparty. Byli na nás připraveni s vysokým a rychlým presinkem. My jsme si s tím zprvu nedokázali poradit, vychytávali nám míče a tím naše hra končila. O poločase jsme si řekli, že jsme něco takového čekali a snažili jsme se na to co nejlépe zareagovat. Povedlo se nám vstřelit dva góly. Chtěli jsme i třetí, šance jsme měli ale odvážíme si bod a s tím jsme spokojení,“ popisuje. Od duelů v druhé lize teď očekává zápasy náročné, co se týče soubojů o míč, kdy se budou hrát dlouhé balony s vysokými útočníky.



Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený SPORTY TV (@sportytv.cz)

AC Sparta Praha B – FC Baník Ostrava B 2:2 (11. Hranoš, 22. Rus – 63. Jaroň, 65. Uhrinčať (vl.)