
Zdravě na talíři: Snídaňové granoly (maková, čoko-banánová)
Recepty
Šestý díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny pro obě granoly:
1,5 hrnku ovesných vloček
1 hrnek pohankových vloček
½ hrnku drcených mandlí
½ hrnku drcených kešu
3 PL lněné semínko
3 PL dýňové semínko
Špetka soli
3 PL medu (nebo jakéhokoliv sirupu – kokosový, datlový, čekankový,…)
3 PL Ghí/kokosového oleje
Navíc na makovou granolu:
3 PL mletého máku
2 čl skořice
½ hrnku krájených sušených švestek
Na čoko-banánovou granolu:
2 PL kakaa (ideálně bio)
½ šálku sušených banánů (drcených)
2 PL nasekané hořké čokolády
Suché suroviny na obě granoly smícháme, přidáme mokré suroviny (ghí a med) a rozdělíme na 2 poloviny. Do jedné přidáme skořici a mák, švestky můžeme přidat rovnou (pro křupavější verzi) nebo až po upečení. Do druhé části přidáme kakao. Každou směs rozložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v horkovzdušné troubě na 150 stupňů asi 40 min do křupava. Uprostřed pečení promícháme. Do čokoládové verze přimícháme po vychladnutí drcené banány a čokoládu. Podáváme s jogurtem a čerstvým ovocem. Uchováváme ve vzduchotěsné nádobě.
Na bezlepkovou verzi použijeme pouze pohankové vločky. Příchutě můžeme kombinovat dle chuti, sušené ovoce přidáváme před pečením (pro křupavý efekt) nebo po upečení. Pokud budeme používat lyofilizované ovoce, vždy jej přidáme až po upečení.
Články
Všechny články-
Basketbal
Děčínští basketbalisté znovu udolali hosty z Písku a jsou krok od semifinále
Dominik Soeldner -
Florbal
Florbalistky Tatranu otočily zápas s Chodovem a jsou druhými Superfinalistkami
Dominik Soeldner -
Fotbal
Přestřelka v derby mezi Žižkovem a rezervou Slavie pro Viktorii
Dominik Soeldner -
Basketbal
Strhující čtvrtfinále číslo tři s Pískem zvládli lépe basketbalisté Děčína
Dominik Soeldner -
Florbal
Tatran po dramatu s Bohemians druhým superfinalistou
Dominik Soeldner -
Basketbal
Obhájci titulu z Nymburka porazili na úvod čtvrtfinále Ostravu
Dominik Soeldner