Zdravě na talíři: Pilaf z quinoy s kuřecími paličkami

Zdravě na talíři: Pilaf z quinoy s kuřecími paličkami

Recepty

Druhý díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou

Suroviny:

Balení kuřecích paliček
1 ČL uzené papriky
3 ČL směsi koření Ras el hanout
Špetka soli
2 PL oleje
1 cibule, na drobno
1 hrnek quinoy – použila jsem bílou
2 hrnky zeleninového vývaru
1 citron
½ lilku
Asi 10 třešňových rajčátek, na čtvrtiny
10 sušených meruněk, pokrájených
1 granátové jablko – pouze semínka, šťávu vypijte, je skvělá
2 PL pistácií nebo mandlí, drcených v hmoždíři.
Svazek máty
Postup:
Kuřecí paličky posypte 2 ČL koření Ras el hanout a uzenou paprikou, osolte, přidejte 1 PL oleje, vmasírujte a podlijte asi ½ hrnkem vody. Pečte na 170 stupňů asi hodinu, občas zkontrolujte, přelijte výpekem, případně přidejte vodu.
Cibulku nechte zesklovatět, zasypte kořením, krátce opečte, přidejte lilek a nechte jej trochu opéct.
Quinou propláchněte studenou vodou a vsypte do pánve. Obalte ve směsi, zalijte vývarem, přidejte rajčátka a kůru z citronu, přiklopte a nechte vařit 15 minut
Za tu dobu se vstřebá tekutina, přimíchejte meruňky, semínka granátového jablíčka, oříšky a nasekanou mátu (od každého si nechte část na servis). Promíchejte a ochuťte trochou citronu a servírujte s kuřecími paličkami, přelité výpekem.