Zdravě na talíři: Kari s cizrnou, ananasem a batáty
První díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny:
2 PL rostlinného oleje
1 cibule, na kostičky
asi 3cm kousek zázvoru, oloupaného a jemně krájeného
2 stroužky česneku, jemně krájeného
1 PL kari koření
1 vrchovatá lžíce kari pasty – červené
1 plechovka krájených loupaných rajčat
1 plechovka kokosového mléka
1 plechovka cizrny
1 menší batáta (na kousky velikosti sousta)
½ menšího ananasu
5 lístků kafrové limety
1 citrónová tráva, na třetiny
1 limeta
1 PL třtinového cukru nebo dle chuti
1 PL rybí omáčky
Na servis:
drcené arašídy nebo kešu
smažená cibulka
koriandr
Postup:
- Cibuli opečeme na rozpáleném oleji do sklovita, přidáme zázvor a na poslední minutu česnek. Zaprášíme kari kořením, minutu opečeme, přidáme kari pastu a také necháme minutu provonět.
- Zalijeme rajčaty a mlékem (já plechovky vždy ještě vypláchnu trochou horké vody), vložíme batátu a listy limety a citronovou trávu. Vaříme na mírnějším ohni
- Po chvíli přidáme ananas a společně vaříme, až budou batáty měkké. Nakonec přidáme cizrnu a už jen prohřejeme, dochutíme rybí omáčkou, třtinovým cukrem a limetou.
- Servírujeme s jasmínovou nebo basmati rýží, posypané oříšky, cibulkou a čerstvým koriandrem.
Kari pastu, rybí omáčku a kokosové mléko koupíte běžně v supermarketu v asijském koutku. Listy kafrové limety a citrońovou trávu koupíte u vietnamských prodejců, obojí můžete skladovat v mrazáku. Pokud listy a trávu neseženete, nevadí. Ale dodávají kari příjemně svěží asijskou chuť.
Články
Všechny články-
Volejbal
Volejbalistky Liberce vyzrály na brněnské Šelmy až v tiebreaku
Dominik Soeldner -
Florbal
Bulldogs Brno přehrálo florbalistky Třince
Dominik Soeldner -
Lední hokej
Hokejisté Znojma rozstříleli Žďár nad Sázavou
Dominik Soeldner -
Volejbal
Liberecké volejbalistky porazily Frýdek-Místek
Dominik Soeldner -
Florbal
Florbalistky Židenic udolaly Olomouc po samostatných nájezdech
Dominik Soeldner -
Volejbal
Kladenští volejbalisté končí v Challenge Cupu
Dominik Soeldner