
Zdravě na talíři: Jablečný závin s vanilkovou omáčkou
Recepty
Pátý díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny:
1 listové těsto
6 jablek nastrouhaných nahrubo
1 vrchovatá PL vanilkového pudinku
2 PL sekaných vlašských ořechů
2 PL rozinek namočených v rumu, poté slitých
2 sáčky třtinového cukru s rumovou příchutí
2 ČL mleté skořice
1 vejce
Vanilková omáčka:
1 šlehačka
2 žloutky
25 g cukru písek
1 vanilkový lusk
kůra z 1 citronu
Postup:
Listové těsto rozdělíme na poloviny. Jednu část vyválíme a rozdělíme na dva obdélníky.
Jablka nastrouháme hrubo a promícháme s pudinkem.
Směs naneseme na těsto, posypeme cukrem, skořicí, ořechy a hrozinkami.
Okraje těsta potřeme vejcem, zabalíme a potřeme ještě celý povrch závinu.
Pečme na 160 stupňů asi 20 minut.
Omáčka:
Smetanu s vanilkovým luskem dáme do kastrůlku a necháme vařit. Mezitím šleháme žloutky s cukrem, přilijeme část teplé šlehačky a potom všechno dáme do kastrůlku a zahříváme. Nevaříme, pouze mícháme do zhoustnutí. Omáčku odstavíme, už dále nevaříme srazila by se. Přidáme na jemno nastrouhanou citronovou kůru a podáváme k jablečném závinu.
Články
Všechny články-
Fotbal
Fotbalisté "béčka" Slavie na závěr sezony přetlačili Táborsko
Dominik Soeldner -
Fotbal
Rezerva Sparty těsně porazila Vlašim
Dominik Soeldner -
Basketbal
Brněnští basketbalisté přehráli v sedmém zápase Děčín a míří do finále
Dominik Soeldner -
Fotbal
"Béčko" Baníku remizovalo s Opavou
Dominik Soeldner -
Basketbal
Nymburk rozstřílel Olomoucko a je krok od finále
Dominik Soeldner -
Fotbal
Malé jihomoravské derby lépe zvládli hosté z Líšně
Dominik Soeldner