Zdravě na talíři: Hrachová polévka s krutony
Recepty
Třetí díl zdravého vaření s Petrou Kamencovou
Suroviny:
250 g sušeného půleného hrachu
1-1,25 L vývar nebo bujon
Bylinky
1 cibule
2 stroužky česneku
Sůl, pepř
1 PL sádla
1/3 pórku (zelená střední část)
Na krutony:
1/2 bochníku chleba
2 PL lahůdkového droždí
2 PL podravky
1 PL sušeného česneku
3 PL olivového oleje
4 PL parmezánu
Postup:
Přebraný hrách propláchneme vodou, zalijeme vývarem a vaříme asi 45 minut.
Mezitím si připravíme krutony: chleba s kůrkou pokrájíme na stejné kostičky, zastříhneme olejem, zasypeme podravkou, lahůdkovým droždím (koření), sušeným česnekem a nakonec parmezánem. Celou směs promícháme - nejlépe to jde rukama. Rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 15 minut na 160 stupňů do zlatova.
Na vložku si připravíme: Cibuli nakrájenou na jedno, kterou budeme opékat do zlatova na lžíci oleje. Pak přidáme na kostičky pokrájené uzené maso, a když je také opečené, přidáme před pokrájený na kolečka a chvíli prohřejeme.
Do uvařené polévky prolisujeme 2 stroužky česneku a tyčovým mixérem polévku rozmixujeme dohladka.
Polévku podáváme s vložkou, ale krutony servírujme zvlášť ať se v polévce nerozmočí.
Články
Všechny články-
Volejbal
Volejbalistky Liberce vyzrály na brněnské Šelmy až v tiebreaku
Dominik Soeldner -
Florbal
Bulldogs Brno přehrálo florbalistky Třince
Dominik Soeldner -
Lední hokej
Hokejisté Znojma rozstříleli Žďár nad Sázavou
Dominik Soeldner -
Volejbal
Liberecké volejbalistky porazily Frýdek-Místek
Dominik Soeldner -
Florbal
Florbalistky Židenic udolaly Olomouc po samostatných nájezdech
Dominik Soeldner -
Volejbal
Kladenští volejbalisté končí v Challenge Cupu
Dominik Soeldner